Sexting voor dummies: is sexting ’the next thing’?

Ja duh! Hordes vrouwen sturen opzwepende berichten naar hun scharrels of manlief. Hebben wij dan echt iets gemist? Blijkbaar wel. Want via de app of Snapchat worden heel wat pikante plaatjes verzonden. Ook in onze omgeving horen wij steeds meer vrouwen over sexting!

Een op de drie
Jep. We zijn even in het onderwerp gedoken en een op de drie Nederlanders tikt zwoele teksten. Deze worden niet bij uitzondering vergezeld door sexy selfies. Er hangt dus heel wat seks in de lucht. De afgelopen tien jaar heeft deze trend zich langzaamaan ontwikkeld. Iedereen heeft mobiele telefoons, internet en filters. Dat laatste kan wel eens handig zijn als je jezelf wilt opknappen. Bovendien zitten we de hele dag met onze neus in mobiele telefoon dus logisch dat we steeds vaker op deze manier worden geprikkeld. En trouwens, vroeger waren de mensen ook niet braaf. Toen was telefoonseks dé oplossing voor opgewonden standjes.

Wie zou er aan het sextingen zijn?
Uit onderzoek blijkt dat de meeste mensen vanuit bed actief zijn. Maar het kan dus ook in de trein. Of laatst vertelde iemand mij dat ze op een pikante piemel foto zat te wachten, gewoon in de kroeg. De foto kwam en werd – jammer genoeg! – gedeeld. Alsof iedereen op een random piemel zit te wachten? Dat soort zaken hoeven wij écht niet te zien. Nu vraag ik me dus af welke collega’s stiekem vunzige berichten sturen onder werktijd. En wanneer iemand net te gretig naar z’n telefoon grijpt zou het ook wel eens raak kunnen zijn.

We spelen een spel in de liefde, en niemand wint!

Er zijn regels
En dat is maar goed ook. Want als jij een naakte selfie verstuurt, blijft deze altijd ergens rondzwerven. Regel nummer een is terecht: ga nooit met je gezicht op de foto! Een borst op het internet à la! Maar jouw hoofd met twee borsten? Dat blijft je je leven lang achtervolgen. Verder is het van groot belang dat je de foto’s metéén wist. Je wilt niet dat ze per ongeluk in je cloud terecht komen. Vergrendel je telefoon want voor je het weet wil iemand jouw vakantiefoto’s kijken, ook dan ben je de sjaak.

Man reageert briljant op ‘sexy’ Photoshop-actie van zijn vrouw!

Digitale sex
Wat ons zorgen baart is de generatie onder ons. Die schijnen ook vrij actief te zijn op het gebied van sexting. Pubers waar de hormonen door het lijf gieren, denken soms niet na over de gevolgen van sexy berichten. Ze sturen dingen waar ze later spijt van krijgen. Digitale sex is écht iets van deze tijd, gelukkig zijn wij lekker ouderwets.