Bingewatch tip: duurzame docu Down to Earth
Na regen komt zonneschijn…beter kunnen we er de komende tijd van maken: ‘na een oververhitte hittegolf komt een lading aan druilerige, bingewatchdagen.’ En zeg je bingen dan kom je al snel bij Netflix uit. Laatst hebben we op de redactie de duurzame docuserie ‘Down to Earth’ uitgespeeld. Een makkelijke wegkijker waarin mooie (duurzame) intiatieven van over de hele wereld de revue passeren.
Let’s go green met Down to Earth
Drie keer raden wie een glansrol in de groengetinte Netflix-serie ‘Down to Earth’ heeft gekregen? Jawel hoor ladies and gents de romcommer uit Hollywood Zac Efron himself it is. Een tijd terug zag deze knapperd het even niet meer zo op de set. Hij vond het bestaan maar leeg, vaak eenzaam en…hij maakte er bar weinig impact mee voor zichzelf en de wereld. Dat zette ‘m aan het denken.
In die periode vol gemaal en gepieker ontmoette hij z’n inspiratiebron: wellnessguru Darin Olien. Een heuse encyclopedie als het over gezondheid voor mens en milieu gaat. Darin inspireerde mr. handsome keer op keer weer. Uiteindelijk wist Zac hoe hij z’n lege gevoel kon inruilen voor een voldaan iets-goeds-doen-voor-de-wereld gevoel. En zo ontstond het idee om samen een reisserie over de zoektocht naar een gezonde, duurzamere manier van leven te maken. Netflix hapte toe met ‘Down to Earth’ als resultaat.
Down te Earth hier, Down to Earth daar
Het olijke duo reist van Londen naar Lima, van Sardinië naar Puerto Rico. Een mooi snoepreisje waarin je toch wel met enige regelmaat eco-eyeopenende oplossingen voorbij ziet komen. Soms krijg je net wat minder diepgang dan je hoopt, maar grote kans dat het bij veel kijkbuizers wel de juiste snaar raakt om kleine switches in de dagelijkse routine in te bouwen. Verder even geen spoiler alerts, gewoon lekker zelf onderuit ploffen en bingen maar.
En tsja over dat vliegen naar alle uithoeken van de wereld (en veel product placement – die reizen moet toch betaald worden), daar valt natuurlijk wat over te zeggen. Als er namelijk iets niet duurzaam is, dan zijn het die vliegkilometers wel. Maar ja, iemand moet het doen om te laten zien hoe het er met onze prachtige planeet en duurzame initiatieven voor staat.