Om te jubelen: festivals vallen massaal voor vega(n)

Festivals staan nu niet bekend om het beste eten (alhoewel making progress). Laat staan dat ze de lekkerste vegetarische en vegan opties serveren. Ha, bof jij even! Want de makers van Beyond Meat en andere plantaardige merken bemoeien zich met de festival food courts. Hoe? Wat? Waar? We hebben een lijstje van festivals waar de vega(n) vibe over het festivalterrein waait.

Voetjes van de vloer

Bij Beyond Meat zetten ze de boel graag op z’n kop en staan ze te springen om de dansende menigte te showen hoe lekker plantaardig eten is. Ze waren een van dé kartrekkers van vleesvrije Beyond burgers (inmiddels is het assortiment mucho grande) in de supermarkt. Omdat die jas hen perfect past, nemen ze nu ook het festivalterrein onder handen. Want als er iets festival-ish food is, dan is het wel een supersappige burger. Eén die het beste met de feestende meute én de wereld voorheeft, en niets afdoet van het comfortabele karakter van een traditionele burger met ‘boeee’.

Beyond Meat festivals Nederland Beyond Meat burger festivals

Nu horen we je denken: ‘Vleesvervangers op festivals? Ik weet het niet hoor’. Geef ze zeker een kans en ze verrassen jou en je festivalcrew positief – beloofd! Klaar voor namen en rugnummers waar de dansende menigte vega(n) wordt gevoerd. Komt-ie:

  • By the Creek – minder bekend maakt minder bemind? Mooi niet, want ze zijn 1 en 2 juli heeeelemaal uitverkocht. Opperdepop. Mócht je last-minute via Ticketswap een ticket kunnen scoren, dan zouden we ervoor gaan. Kekke beats, lekker eten – regel jij ’t zonnetje?
  • Strafwerk – In de volksmond ook wel ‘SFW’ genoemd mag voor 19 augustus op het lijstje. Ook hier weer niet alleen (of vooral) vanwege de fijnste plaatjes, maar ook zeker vanwege het foodplein met Beyond Meat & Friends.
  • Elrow Town – we schreven laatst al over dit mucho grande ‘Together we make magic happen’-spektakel waar je je ogen uitkijkt en je oren niet kunt geloven. Scoor je kaartje voor 2 september en neem je beste dansmoves mee!
  • DGTL – het dansfestijn waar Beyond Meat dit jaar heeft afgetrapt. Voor 2023 mag het circulaire elektronische muziekfestival er alweer opzitten, dus beter dat je ‘m dus gelijk voor volgend jaar in je agenda zet.