3x dé upscale foodfestivals in 2024

Wij zijn niet vies van een foodfestival, al helemaal niet als je op sjiek mag! En deze drie foodfestivals in 2024 beloven jou culinair genieten in stijl! Flaneren in een zomerse outfit, genieten van exclusieve champagne en alles proeven wat je lekker vindt? Wie wil dat nou niet! 

Daarom delen wij 3 upscale foodfestivals die in 2024 in Nederland plaatsvinden en waar alle zintuigen geprikkeld worden.

Culinaire Festival, DiscoDip van Miljuschka Witzenhausen

Een nieuwkomer in festivalland is DiscodDip. Een culinaire trip en hét festival waar alles draait om eten en genieten. We hadden ook niet anders verwacht van Miljushka Witzenhausen die de initiator is van dit food feestje. Speciaal voor het festival cureert Miljuschka de beste lekkernijen van lokale foodhelden. Of dit nu live versgebakken brood is of Asian streetfood. Van crispy en hartig tot romig en zoet. Geserveerd met bijzondere wijnen of alcoholvrije versnaperingen, is het met een DJ en muziek een mooi moment om alle zintuigen te prikkelen.

Discodip, 24 – 25 – 26 mei 2024 recreatiegebied Bussloo, de Veluwe

foodfestival discodip

BITE of Amsterdam

Het is love at first bite bij BITE of Amsterdam. Ook deze nieuwkomer belooft een uniek foodfestival te worden! Niet zomaar een, maar een culinair hoogtepunt want 25 hoog aangeschreven top restaurants serveren signature dishes in hun eigen pop-up restaurant in het Amstelpark. Alsof je sjiek gaan dineren, maar dan kun je alles proeven. Want het zijn kleine porties en je wandelt zo van de ene naar de andere gang. Ook zijn er plekken aan een Chef’s Table te reserveren. Wil jij een keer iets anders? Ga dan voor sterrenchefs op een festival! Een regulier ticket bij BITE of Amsterdam kost €22,50

BITE of Amsterdam 31 mei t/m 2 juni

Fête du Champagne

Geen nieuwkomer, wel in hogere sferen: de vierde editie van Fête Du Champagne & Vins belooft weer bruisend te worden. In het Rembrandtpark bubbel je er weer op los met exclusieve en meer toegankelijkere champagnes, vergezeld door Franse gerechten en proeverijen. Op dit festival kom je bekende champagnehuizen tot kleine wijnboeren tegen. Wij ontdekte er onze nieuwe huisbubbel van een lokale boer! En ook alcholvrije bubbels zijn van de partij. French Bloom bijvoorbeeld, dit is niet zomaar een wijnmerk, maar het resultaat van een visionaire missie geleid door Maggie Frerejean-Taittinger en Constance Jablonski. Met een achtergrond in respectievelijk de gastronomie en de modewereld, bundelden ze hun krachten en expertise om een alternatief te bieden voor de traditionele wijncultuur. Geloof ons: hier wil je bij zijn. Een kaartje kost 20 euro per stuk.

Fête du champagne 16 t/m 20 mei

Lees ook: dit is de nieuwe plek waar Jaimie van Heije kookt!