Het grootse effect van een morning routine

Ochtendmens of avondmens. Ze zijn totaal verschillend maar uiteindelijk heeft iedereen baat bij een morning routine, ofwel ochtendritueel. Mocht je je afvragen waarom sommige mensen altijd zo’n positieve energie om zich heen hebben? Dat kan zomaar komen door dit zogenaamde ochtendritueel. Of je nu een uur of slechts enkele minuten de tijd neemt, het baat altijd.

Wanneer je je bewuster wordt van hoe je de dag begint, ga je waarde hechten aan je dagelijkse routine. Door keuzes die je op dagelijkse basis maakt, heb je handvaten en blijf je in balans. Als je de dag steeds weer goed begint, dan kun je hier letterlijk de vruchten van plukken. Een morning routine is niet voor iedereen hetzelfde. Het is echt even uitvogelen wat het beste bij jou past. Mediteer. Wandel. Start met yoga. Schrijf. En wees consistent. Dit laatste is belangrijker dan de tijdsduur of intensiteit van jouw routine.

Een plan

Voor het slapen gaan een plan voor de volgende ochtend creëren, helpt om ochtenden productiever te maken. Schrijf op wat je wilt doen, wat het ontbijt schaft, of je wilt mediteren en welke belangrijke taken er op je wachten. Zo maak je je hoofd leeg en vergeet je het niet.

Wees flexibel

Laat hoge verwachtingen varen. Wanneer je op zoek bent naar perfectie kun je een ochtend routine wel vergeten. Het kost tijd om uit te vinden welke rituelen het beste bij jou passen. Gun jezelf de tijd om langzaam te wennen, dingen aan te passen en uit te vogelen wat wél of juist niet werkt.

Beweeg

Blijf vooral niet liggen als de wekker gaat, uiteindelijk maakt dat het opstaan alleen maar moeilijker. Beweging zorgt ervoor dat jij frisser je bed uit rolt. Je hoeft heus niet volle bak aan de slag maar stretchen, yoga of een ochtendwandeling doen wonderen!

Focus

Je voelt je de hele dag gefocust wanneer je aan het begin van de dag even de tijd neemt om dingen op een rij te zetten. Omdat je aan het begin van de dag een moment hebt genomen, laat je je gedurende de dag minder afleiden.

Minder stress

Stress overkomt je wanneer je het gevoel hebt dat er geen tijd is om al jouw taken af te krijgen. Wanneer je de dag laat begint, loop je eigenlijk al achter de feiten aan. Je moet je haasten en dat zet de toon voor de rest van de dag.

Verbetert slaap

Dagelijks op gezette tijden wakker worden en naar bed gaan helpt je om een gezonde slaap routine te creëren. Dit helpt je om de kwaliteit van je slaap te verbeteren waardoor je beter na kunt denken, scherper bent en je je emotioneel beter voelt.

Meer zelfvertrouwen

Een goed begin van de dag is een boost voor je zelfvertrouwen. Wanneer je moe bent, voel je je niet op je best. Terwijl wanneer je uitgerust bent, lijkt het alsof je de wereld aankan.

Je huis opruimen creëert op een magische manier rust en ruimte in je leven.