Château Neercanne maakt met zeven nieuwe suites de beleving compleet

Château Neercanne in Maastricht heeft een rijke geschiedenis en het staat dan ook op menig wensenlijstje van Nederlanders. Robert Levels, chef de cuisine, kookt op sterrenniveau met oog voor tradities en de klassieke Franse keuken. Culinair genieten is zalig, maar de ervaring is nog completer als je daarna blijft slapen in een van de nieuwe zeven suites.

Het 17e eeuwse château Neercanne is het enige terassenkasteel in Nederland en met twee gastronomische plekken: restaurant Château Neercanne en het met een Michelin Bib-Gourmand bekroonde L’Auberge. Binnen de dikke kasteelmuren worden werkelijk alle zintuigen geprikkeld. Van oudsher staat het kasteel dan ook bekend om zijn culinaire uitspattingen, feesten en partijen. Bij dit kasteel werd je in de watten gelegd en dat is altijd zo gebleven.

Als je dineert bij het met ster bekroonde restaurant Château Neercanne begin je met amuses. De tongstrelende amuse met zee-egel is indrukwekkend. De tomaat met burrata en basilicum lijkt een klassieker, maar de chef gaf ook dit niet zo ingewikkelde gerecht een unieke twist. En zo gaat het door. Tot je eindigt met zoete mondvermakers die je kunt kiezen van een gigantische kar met zoetigheden. Het kasteel heeft een eigen wijngaard, moestuin, maar werkt voor de ruim tweehonderd couverts per week ook samen met een grotere biologische teeler. Zo zijn de producten die jij eet zo lokaal en vers mogelijk.

chateau neercanne

Château Neercanne heeft zeven nieuwe suites

Om en nabij twee jaar geleden begon er een grote renovatie toen het dak van Château Neercanne aan vervanging toe was. Omdat het kasteel dan toch maanden in de steigers zou staan, ontstond het idee om nieuwe suites te creëren waar de gasten konden logeren. In eerste instantie stonden er zes suites op de planning, maar dit werden er zeven. Alsof het zo moest zijn, want in een eeuwenoud kasteelplan stonden deze zeven suites al eens beschreven. De beeldige suites bevinden zich in het Poortgebouw, op hetzelfde landgoed, vlakbij het hoofdgebouw van het kasteel.

Naast de vijf suites zijn er twee extra betoverende suites te vinden. Dat zijn de Deluxe Garden Suite (met eigen tuin) en de Superior Garden Suite, ook wel de bruidssuite van het kasteel.

De suites zijn ontworpen door interieurarchitect Roelien Vos die tijdens dit proces de historie van het erfgoed zeker heeft meegenomen. Met prachtige uitzichten op de romantische kasteeltuin en de luxe van de kamers is er een hedendaagse, warme luxe sfeer gecreëerd.

chateau

Service met een gouden randje

Ook buitengewoon is de manier waarop je wordt ontvangen en de sfeer van Château Neercanne. Het is service met een gouden randje en dat ambieert het familiebedrijf ook. Het kasteel is onderdeel van de Oostwegel Collection en daar geldt dat de klant koning is. Dat merk je aan alles. Nu Château Neercanne zeven nieuwe suites heeft, word je van het begin tot het einde verwend. Je begint met bubbels en een amuse, maar verlaat het kasteel niet zonder een uitgebreid en zalig ontbijt. Vergeet vooral niet om na het ontbijt nog een mooie wandeling te maken in de omgeving van het kasteel. Er zijn diverse wandelroutes die speciaal voor de gasten in kaart zijn gebracht.

Feesten en partijen

Tijdens de pre-viewing van de nieuwe suites, kregen wij een rondleiding om zo alle plekken van het kasteel te ontdekken. De rondleiding bracht ons naar de kelders die zich fantastisch lenen voor grotere feesten en partijen. Je waant je in een andere wereld en als er beneden een feest gaande is, merkt niemand daar iets van. Door de dikke kasteelmuren en de gigantische oppervlakte, is het bij uitstek een plek voor plezier.

De suites zijn te boeken vanaf 400 euro per nacht. Wil je meer weten? Kijk dan op de website van Château Neercanne.

Lees ook: bij KAIA Amsterdam eet je modern Grieks.