Hoeveel lingerie bezit jij eigenlijk?

Toegegeven, lingerie is vaak een ondergeschoven kindje in de garderobe. We hebben allemaal wel een prachtbeha met bijpassende slip, maar waar is dat setje ook alweer? Eigenlijk draag jij iedere dag dezelfde simpele beha, sterker nog: je hebt er maar een die écht lekker zit. Inmiddels is dit exemplaar dan ook afgedragen en verre van sexy. Maar goed. Hoeveel stuks lingerie moet jij eigenlijk bezitten?

7 dingen die nooit in de droger mogen!

In feite zijn er twee type vrouwen als het gaat om lingerie. De ene groep kan er geen genoeg van krijgen, de andere groep loopt al jaren in dezelfde slip. Kijk, in sommige gevallen is er sprake van téveel lingerie, een kleine detox is dan geen slecht plan. Het is niet nodig om twintig setjes te hebben, tenzij je ze alle twintig adoreert. Dat mag. Toch sla je een fijne beha niet zomaar aan de haak. Het is eerder regel dan uitzondering dat veel vrouwen een lievelingsexemplaar hebben. En dat is erg weinig, denk je niet? Want stiekem dragen ze die ene beha het liefste iedere dag, en wassen? Een keer per maand? Heus! Dat kan echt niet.

De rekensom
Eigenlijk is er een eenvoudige rekensom die precies laat zien hoeveel stuks lingerie jij moet bezitten. Doe jij wekelijks de was? Dan zijn tien slips – waaronder drie reserve – voldoende. Was jij maar eens in de twee weken? Zorg dan dat jij minimaal vijftien tot zeventien onderbroeken hebt om de veertien dagen mee door te komen. Wat beha’s betreft, vier exemplaren moeten er minimaal in jouw collectie zitten. Uiteraard hebben wij de sportbeha’s niet meegerekend. De zwarte beha is altijd goed, en een wit of nude exemplaar is ook onmisbaar. Kies dan nog voor een sexy niemendalletje en misschien een extra zwarte? Het is trouwens niet erg om een beha – behalve de sportbeha! – meerdere dagen te dragen, maar na vier dagen moet deze toch echt in de was.

Lees ook: hoe vaak moet jij jouw beha wassen?