Déze schoenen maken jouw look echt French girl chic

Sinds mensenheugenis is er altijd iets magisch geweest aan de moeiteloze stijl van Franse vrouwen. Ze zien er altijd chic en elegant uit, zonder dat het lijkt alsof ze er te veel moeite voor doen. Een groot deel van deze tijdloze allure is het gevolg van de keuzes die zij maken als het aankomt op hun kleding en accessoires. Zeker hun schoenen vormen geen uitzondering op deze regel, aangezien deze een outfit maken of breken. In dit artikel lees jij alles over wat een outfit precies ‘French girl chic’ maakt en hoe ook jij deze onweerstaanbare stijl kunt bereiken door het juiste paar schoenen aan je garderobe toe te voegen.

Wat maakt een outfit ‘French girl chic’?

Wil jij een paar prachtige damesschoenen kopen die jouw outfit naar dat niveau van ‘French girl chic’ verheffen, dan is het belangrijk om eerst stil te staan bij wat er bedoeld wordt met deze stijl. Hoewel het hierbij toch gaat om een zekere mate van effortlessness, kunnen we wel een poging doen om de Franse stijl te vatten in een paar eenvoudige kernwaarden.

Looks zijn understated

Allereerst staan Franse vrouwen bekend om hun vermogen om een understated look te creëren. Less is more, om het maar zo te zeggen. In plaats van veel verschillende accessoires en kleuren te dragen, kiezen deze dames voor één statement piece en houden zij zich daar ook aan. Worden zij gespot met de klassieke rode lip, dan is de rest van hun outfit neutraal. Ze omarmen subtiliteit en ogen daardoor tegelijkertijd zowel verfijnd als moeiteloos.

Franse vrouwen gaan niet mee met de laatste (micro) trends

In tegenstelling tot het najagen van elke trend die voorbijkomt, geven Franse vrouwen de voorkeur aan slow fashion en tijdloze items. Ze weten dat ware elegantie niet gebonden is aan de nieuwste modegrillen, maar juist aan stukken die jaar na jaar relevant blijven en waarin zij op geen enkele foto out-of-place zouden lijken, ongeacht de tijd die verstreken is.

Kleding is flatteus én comfortabel

Tot slot is vooral comfort een cruciaal element van het moeiteloze aspect van de Franse stijl. Franse vrouwen willen zich niet in een keurslijf moeten persen, in plaats daarvan kiezen zij voor kleding die naar hun lichaam gemaakt is en die nergens te strak noch te los is. Zo flatteren zij hun eigen figuur en voelen zij zich op hun plek in de wereld, waarin zij zich niet anders voordoen dan hoe zij zijn.

Hoe vertaalt dit zich naar de wereld van schoenen?

Schoenen zijn niet enkel en alleen een onderdeel van de French girl chic-stijl, maar vormen hier de basis van. Onderstaande kenmerken zien we veelvuldig terug in deze stijl, en door deze aan je garderobe toe te voegen kun jij je outfit eenvoudig naar een hoger niveau tillen.

Eenvoudige pumps en ballerina’s

Eenvoudige pumps met een amandelvormige of puntneus en een bescheiden hak zijn onmisbaar in het schoenenrek van iedere Franse dame, evenals een paar comfortabele ballerina’s. Deze understated schoenen zijn stuk voor stuk tijdloze klassiekers die met hun opengewerkte bovenkant een vleugje vrouwelijkheid toevoegen aan iedere outfit zonder te overdrijven. Denk voor optimale veelzijdigheid aan neutrale kleuren zoals zwart en nude, voor een schoen die bij iedere outfit past.

Weinig opsmuk, veel zwart-wit

Ten tweede hebben Franse vrouwen een voorliefde voor monochrome schoenen zonder al te veel opsmuk, in tegenstelling tot we tegenwoordig vaak in de modewereld zien. Eenvoudige ontwerpen in het zwart of zwart-wit passen bij verschillende outfits en benadrukken de minimalistische esthetiek van deze look. Kies ’s winters voor hoge leren laarzen of juist enkellaarsjes of ’s zomers juist voor een paar loafers. Blijf daarentegen weg van strikjes, pailletten en overige afleidende elementen die afbreuk doen aan de simpele uitstraling van je schoen.

Kleur? Kies dan voor een tasteful pop of colour

Hoewel zwart-wit de basis vormt van de Franse garderobe, betekent dit niet dat kleur volledig dient te worden vermeden. Voeg een vleugje kleur toe aan je look met één opvallend element, zoals een paar rode suède schoenen. Dit subtiele contrast geeft je outfit net dat beetje extra flair zonder de klassieke look waarnaar jij streeft teniet te doen. Met zo’n tasteful pop of colour druk jij je stempel op een verder blanco doek, voor een tijdloze en toch eigen uitstraling.

Nudes in de zomer

Voor de warmere maanden zijn nude of beige schoenen een grote favoriet onder Franse vrouwen. Nudekleurige pumps, sandalen of espadrilles voegen een frisse en verfijnde uitstraling toe aan lichte zomeroutfits en laten je blote benen eindeloos lang lijken. Deze schoenen zijn perfect voor een dagje slenteren en zwieren door de straten van Parijs, en hierin zul jij je ongetwijfeld op en top Parisienne voelen.

Sneakers zijn níet uit den boze!

Ondanks de voorkeur voor elegantie zijn sneakers zeker niet volledig uit den boze in de Franse garderobe. Eenvoudige witte sneakers, bijvoorbeeld, zijn een go-to keuze voor een casual, maar toch chique uitstraling. Kies dan voor stijlvolle, minimalistische ontwerpen die perfect passen bij een jeans en een eenvoudig t-shirt voor een relaxte, maar onmiskenbare Franse look. Tenslotte staat comfort voorop in de French girl chic-stijl, dus is het niet verwonderlijk dat onze Franse dames de sneaker hebben mogen omarmen in onze hedendaagse wereld.

De French girl chic-stijl in conclusie

In het kort komt het erop neer dat French girl chic uiteindelijk draait om het vinden van de juiste balans. Balanceren tussen eenvoud en stijl, tijdloosheid en moderniteit, is key als het aankomt op het verkrijgen van die “moeiteloze” elegantie waarom Franse vrouwen bekend staan. Vergeet nooit dat het bereiken van jouw gewenste stijl altijd tijd en moeite zal kosten, ongeacht hoe effortless deze looks mogen lijken; Franse vrouwen hebben simpelweg geleerd hoe zij deze stijl in de praktijk moeten uitvoeren om zichzelf neer te zetten als de femme fatales zoals wij hen kennen. De French girl chic stijl is ook voor jou haalbaar; de basis ervoor leg je met het juiste paar schoenen.