Lunch met Chanel-muze Caroline de Maigret bij haar favo bistro in Parijs

Caroline de Maigret is de verpersoonlijking van de hedendaagse Parisienne, producer, model en een muse van Chanel. Ik vind haar een icoon en toen ik gevraagd werd om met haar te lunchen bij Les Arlots, een van haar favoriete bistro’s in Parijs, zei ik dan ook geen nee. Het was deze bistro waar Caroline de Maigret samen met Manu Payet, Gwilgerm de Cerval en Zazie Tavitian op het idee kwam om een culinair boek te schrijven. Dwars door Parijs. Een niet zo’n saaie gids die je meeneemt naar onontdekte parels waar het goed toeven is.

En ik weet zeker dat deze Française smaak heeft. Daar staat ze immers om bekend! Eerder schreef ze de bestseller ‘How to Be Parisian Wherever You Are’, een humoristische ontleding van het leven in de Franse grootstad. Bij dit leven hoort gastronomie! Daarom wederom een boek, geschreven op een onconventionele en humoristische manier, maar met zeer waardevolle plekken. Dwars door Parijs is de bundel die je bij je wil hebben als je met de Eurostar naar de stad van de liefde reist.

Aanschuiven naast Caroline de Maigret

Als je met de trein (Eurostar) naar Parijs reist, sta je als het meezit in drie uur en twintig minuten in Parijs. Daar arriveer je op Gare du Nord, het station gelegen in het 10e arrondissement. Een plek die door Nederlands gemeden wordt, want het was er niet zo populair. We gaan liever en masse naar Le Marrais, Montmartre en de Eiffeltoren. Toch ben ik voor deze trip alleen in het 10e arrondissement gebleven en I can tell you: het is upcoming!

Tijdens de lunch bij Les Arlots, ter ere van de Nederlandse lancering van Dwars door Parijs, schoof ik naast Caroline herself aan. Dat gaf mij uitgebreid de gelegenheid om in gesprek te gaan over haar leven en de plekken waar ze als Parisienne het liefst komt.

10e arrondissement in Parijs

Wat blijkt? Caroline raakt niet uitgepraat over het opkomende 10e arrondissement. Niet alleen woont ze om de hoek, in haar vrije tijd is ze hier regelmatig in barretjes te vinden waar muziekbandjes spelen. De sfeer is typisch Frans en de jonge generatie doet hier graag een drankje. Een plek waar ze graag komt is bijvoorbeeld Mulino Mulè, ook een intieme en gemoedelijke plek om een diner met vrienden te hosten. Brigade du Tigre is ook een plek waar ze graag met een groter gezelschap komt.

Decadent kip eten

Een andere plek die ze noemt is Chez L’Ami Louis, wat een authentieke, maar tevens decadente bistro is waar veel beroemdheden een vorkje prikken. Reserveren is een must en niet makkelijk want er zijn maar twaalf tafels. Je betaalt veel te veel voor wat je op je bord krijgt (de kip is meer dan honderd euro), maar de ervaring en sfeer zijn uniek.

Caroline de Maigret tipt vintage in Parijs

Het valt me op dat Caroline de Maigret een rock ’n roll stijl heeft, met leren schoenen waarmee ze door Parijs kan wandelen (zo gaat ze het liefst van A naar B), een geruit vintage jasje en grote iconische Chanel oorbellen. Ik vraag haar enkele vintage adressen in de buurt en ze noemt Retro Chic voor designer items, Archi-Noire, voor antiek en sieraden en Thanx God I’am a VIP en NUOVO voor nog meer mode.

Oeufs Mayo

En dan arriveren de Oeufs Mayo, eieren met mayonaise, een typisch Frans aperitief. Ik houd van deze soort van snack die je bijna overal op de kaart ziet staan. Al is het van groot belang hoe de eieren gekookt worden, je hebt oeuf mayo en oeuf mayo.

oeuf mayo

De variaties zijn verschillend en Gwilherm vertelt mij dat L’Association de Sauvegarde de L’oeuf Mayo (ASOM) scherp in de gaten houdt welke exemplaren het proeven waard zijn. Er is een heuse contest waarbij de beste eitjes voorzien worden van een heuse bekroning. L’Oeufs Mayo bij bistro Les Arlots zijn in ieder geval zalig en precies goed.

dwars door parijs

Je koopt het boek Dwars door Parijs via BOL.com

Wanneer de middag met Caroline de Maigret in Parijs ten einde komt, heb ik in ieder geval genoeg inspiratie om nog even in het 10e arrondissement te blijven plakken. Meer weten? In Dwars door Parijs van Mo’Media vind je alle authentieke, Parijse adressen!

Ook leuk: Le Barn een authentieke boerderij net buiten Parijs