Hoe vaak moet je je beha wassen?

Sommige vrouwen dragen hun beha slechts 1 dag en gooien hem dan al in de wasmachine, andere vrouwen wassen hun beha weken niet. Ieder zijn keuze, maar: hoe hoort het eigenlijk?

Een beha was je niet iedere dag
Tenminste, als je er een tijd mee wilt doen. Als je een beha té vaak wast, verliest deze zijn elasticiteit. Die elasticiteit is weer enorm belangrijk om de borsten te ondersteunen, vaak de reden waarom je überhaupt een beha draagt.

Hoevaak dan wel?
Je kunt je hem prima 3 tot 4 dagen dragen, tenzij je sport of enorm veel zweet natuurlijk.
En als je je oma exemplaar ’s avonds inwisselt voor een pikant niemendalletje, dan hoeft het juist weer minder vaak.

Onze favoriete overhemdjurken voor in de zomer!

Afwisseling is zo gek nog niet
Het schijnt juist erg goed te zijn om iedere dag een andere beha uit je lingeriela te trekken. Dit heeft te maken met de elasticiteit die door het dragen minder wordt. Als je je beha uittrekt heeft deze 8 tot 12 uur nodig om weer in shape te komen.

kanten beha
Wastips:
Hou je aan de wasvoorschriften, ze zijn er niet voor niks. Beha’s mogen niet té heet gewassen worden. Handwas is eigenlijk beter dan met de wasmachine. Maar goed, dat kost tijd en aangezien we daar nou net niet genoeg van hebben gooien we ze toch liever in de wasmachine. Het is wel aan te raden om een waszakje te gebruiken. Het zorgt er niet alleen voor dat jouw beha mooi blijft, ook andere kledingstukken komen weer ongeschonden uit de was. Doe de ze na het wassen absoluut niet in de droger! Heeft weer met die elasticiteit te maken.

Hoe vaak was jij je beha eigenlijk?