De modetrends voor de lente en zomer 2024 op een rij

Het woord trends is eigenlijk niet de juiste benaming, omdat stijl tijdloos is. Dus geen trend. Tóch aanschouwen we elk seizoen items, kleuren en vormen die vaker terugkomen. De modeshows, stijliconen en het straatbeeld dragen hier een steentje aan bij. Omdat we van mooie dingen en esthetiek houden, delen wij de modetrends voor de lente en zomer van 2024.

En vaak zijn trends een revival, een item dat al eerder in de mode is geweest. Dat maakt het ook extra spannend, want wie weet scoor jij wel een on-trend item bij een van jouw favoriete vintage boetieks of een platform waar je kleding kunt lenen.

De polo

Terug van héél lang weggeweest is de polo. Dit is tegelijkertijd de meest draagbare trend van allemaal. Wij houden ervan!

Transparante kledingstukken

Een doorkiekje… nét even spannend maar niet ordinair. De transparante rok en broek draag je met een goede slip eronder als je zin hebt om uit te pakken. Want eerlijk is eerlijk: deze trend draag je niet naar kantoorsezane broek

Sezane broek, €130 via Sezane

90’s sjiek

Simpele silhouetten, niet te veel poespas en tijdloos. Dat kenmerkt die 90’s sjiek stijl die nooit uit de mode gaat. Want een witte top op een rechte jeans met een oversized blazer, dat is classic!

blazer 10 days

Oversized blazer, €349,90 10 Days

Big bag

Waar we een tijdje met een trend te maken hadden waar we niet zoveel  mee konden, de micro bag, is het nu tijd voor een praktischere tas. Namelijk de grote tas. Je ziet ze in veel verschillende variaties, als het maar groot is.

tas

Tas €350 via Sezane

Metallic

Shine, shine… je mag gezien worden! Metallic is al even in het modebeeld and there to stay. Want zilver of goud zijn niet alleen voor de feestdagen!

10 days zilveren broek

Zilveren broek, €159,90 via 10Days

Satijn

Vrouwelijk en klassiek, satijn is een look waarin je zachtheid en luxe uitstraalt. Wederom een seizoen met veel satijn. Zowel tops als rokken mogen in deze soepelvallende stof gedragen worden.

Sezane top

Crème top €75 via Sezane 

Welke modetrends voor 2024 missen we nog?