IWC Schaffhausen opent een nieuwe flagshipboetiek in Amsterdam

IWC Schaffhausen opent een nieuwe flagshipboetiek in Amsterdam, gelegen aan de P.C. Hooftstraat. En is niet zomaar een boetiek, welnee, het is een experience waar je kennis maakt met de unieke technische aanpak en materiaalexpertise van IWC.

Speciaal voor de officiële opening van de boetiek presenteert het horlogemerk de tijdelijke installatie: The Origins of Time. Met als thema: water, het element dat het horlogemerk en zijn oprichting met Amsterdam verbindt.

Water verbindt Amsterdam met Schaffhausen

Want met alle grachten wordt Amsterdam ook wel het “Venetië van het Noorden” genoemd. Water verbindt de stad ook met Schaffhausen, waar de Amerikaanse horlogemaker en ingenieur Florentine Ariosto Jones meer dan 150 jaar geleden de “International Watch Company” oprichtte aan de oevers van de Rijn.

Boetiek iwc amsterdam

Functionele techniek en puur design

De rel=”noopener”> IWC Schaffhausen boetiek in Amsterdam is de vijfde internationale flagship boetiek, na Zürich, Dubai, Shanghai en Beverly Hills. De nieuwe boetiek is zeer ruim opgezet waardoor je wordt meegenomen in de fascinerende wereld van IWC. Er is een bar, een lounge mét open haard en via de ‘Engineering Wall’ komen bezoekers meer te weten over het technische erfgoed en de expertise van IWC.

Het beschrijft bijvoorbeeld de opeenvolgende stappen van grondstof tot afgewerkte horlogekast voor materialen zoals roestvrij staal, titanium en Ceratanium®. Ook is het uniek dat de uurwerken hands-on te ontdekken zijn, deelt Christian Knoop Creative Director van IWC Schaffhausen tijdens de opening. Doordat de collecties van IWC niet in een glazen vitrine liggen, kun je ze als horlogeliefhebber van alle kanten bestuderen. Ook zijn alle horlogedisplays in de winkel voorzien van een handig touchscreen, waardoor je met een klik alle informatie over de horloges tot in alle technische details ontdekt.

Ruime en zeer knappe boetiek

Christian Knoop vertelt gepassioneerd over de visie voor de nieuwe boetiek. “Functionele techniek en puur design vormen de kern van IWC Schaffhausen. De store in Amsterdam is één van de eerste locaties wereldwijd die ons nieuwe interieurconcept introduceert, waardoor een unieke beleving ontstaat rondom de gedurfde en kenmerkende geest van het merk.” En dat interieur mag er zijn. Door het gebruik van verschillende texturen, materialen en hoogwaardige technologie wordt er een moderne sfeer neergezet die naadloos aansluit bij de visie van IWC Schaffhausen.

IWC Schaffhausen

Op de eerste verdieping is er zelfs een permanent atelier waar horlogemakers kleine reparaties kunnen uitvoeren terwijl je geniet van een drankje en je ogen goed de kost geeft aan al het moois in de zaak die je zeker een keer wil bezoeken.

IWC Schaffhausen, P.C. Hooftstraat 132-134, Amsterdam

Lees ook: Diptyque tovert lichtjes op de donkerste dagen