Waarom prikken muggen altijd dezelfde personen?

We brengen heel wat zonnige uren buiten door met blote armen en benen. ‘S nachts gaan de ramen open anders baden we in het zweet. Allemaal zomertaferelen met, voor sommige mensen een nare bijkomstigheid: muggen. Deze bloedzuigers prikken je helemaal lek en laten als souvenir jeukende bulten achter. Daar ben je mooi klaar mee! En waarom?

Genetische samenstelling
Recent onderzoek van de London School of Hygiene and Tropical Medicine wijst uit dat genetische samenstellingen bepalen of muggen je lekker vinden of niet.

Koolstofdioxide
Iedereen ademt koolstofdioxide in maar het zit ook in frisdrank. Het is een magneet voor muggen en je doet er weinig aan.

Zwangere vrouwen
Een zwangere vrouw stoot meer kooldioxide uit en wordt daarom vaker geprikt door muggen.

Lichaamswarmte
Ben jij lekker warm? Dan ben jij tevens goed vindbaar voor muggen.

Zweten
Helaas ruiken de muggen jouw zweet al van mijlenver. Vooral zweetvoeten zijn aantrekkelijk. De bacteriën op jouw lichaam zetten het zweet om in een kaaslucht en daar zijn muggen niet vies van.

Lees ook: hallo perfecte zomervoeten!

Bier
Muggen houden van een biertje op z’n tijd, vooral als de alcohol al in jouw bloed zit.

muggen

Je kunt de muggen op afstand houden met een ventilator, ze houden niet van wind. Verder houden ze niet van citroen, knoflook en walnoten. Bedek jezelf met lange kleding, vooral ’s avonds. Lichte kleding is minder zichtbaar voor de mug. Zorg er vooral voor dat ze niet jouw huis binnendringen, met horren en klamboes houd je ze buiten de deur.

Volg ons ook op Instagram!