6x waarom je géén gellak wil

Verzorgde handen zijn een must. En tegenwoordig hoort daar een gellakje bij, want iedereen heeft gellak. Zo lijkt het tenminste in mijn omgeving.

Toch ben ik geen liefhebber en dat heeft meerdere redenen.

Gellak kost veel tijd

De eerste reden is toch wel de tijd die het kost. Ik heb zelfs een keer twee uur in een nagelsalon gezeten, TWEE uur! Dat was meteen de laatste keer. Want na drie weken moest ik alweer een afspraak maken. En ook het verwijderen duurde een half uur op z’n minst.

Het is een maandelijkse kostenpost

Naast de tijd die je investeert, kost het ook iedere maand geld om de gellak bij te werken. Met dit bedrag kun je veel andere leuke dingen doen.

Gellak laat los

En als je pech hebt, laat de gellak al eerder los. Dan heb je opeens een ‘lege’ nagel, dat staat ook niet fraai. Het loslaten of afbladderen kan verschillende redenen hebben, maar meestal ligt het niet aan jouw eigen nagels. De kwaliteit van de lamp, gellak of de voorbereiding hebben de grootste invloed.

Je nagels worden minder mooi

Altijd als de gellak van mijn nagels afgaat, voelen ze slapper en dun aan. Het kost echt weken om weer sterke nagels te krijgen. Dat vind ik het niet waard. Zelfs met BIAB gellak heb ik na het verwijderen minder mooie nagels dan daarvoor.

Minder onschuldig dan je denkt

Volgens dermatologen is het UV-licht dat gebruikt wordt om de nagellak te drogen, slecht voor de huid blijkt uit recent onderzoek. Er wordt zelfs geschreven dat het blauwe UV-licht huidkanker kan veroorzaken.  Zo meldt dermatoloog dr. Annelies Stockman van AZ Delta “Elke langdurige blootstelling aan UV-stralen kan na verloop van tijd schadelijke gevolgen hebben.” Ze zegt er wel bij dat je na een sessie niet meteen de gevolgen merkt, maar wel na jarenlang regelmatig.

Mooiere alternatieven

Dus mooie nagels zonder gellak? Dat kan heel goed. Er zijn tegenwoordig veel merken waar de nagels van opknappen.

Wij ontdekte Alûstre bij Skins Cosmetics. Dit is een baanbrekend nieuw merk dat luxe en innovatie samenbrengt, door het gebruik van diamanten in beautyproducten. Het Deense merk, dat is voortgekomen uit een zoektocht naar vernieuwing en creativiteit, belooft een revolutie teweeg te brengen in de cosmeticawereld met zijn unieke DiamondInfused™-technologie.

Het merk begon vier jaar geleden met het ontwikkelen van een met diamantpoeder verrijkte nagellak, gemaakt op een artisanale manier met waardering en respect voor het milieu.

De unieke kleurcode van elk product vertelt zijn eigen verhaal, variërend van heldere basiscoatings, topcoats met een special effect tot aan felrood en bruin Daarnaast heeft het merk een ‘tinted top coat’, waarmee je in een simpele handbeweging de tint van je nagellak kan veranderen.  En deze kleur wordt het helemaal!

Alustre via Skins Cosmetics

Nagellak van Alûstre, €45 via Skins Cosmetics