Hallo perfecte zomervoeten!

Nu het zomer is komen voeten weer tevoorschijn. Wij zijn, om eerlijk te zijn, geen liefhebbers van andermans voeten. Al helemaal niet wanneer we vieze nagels, schimmelnagels of overmatig eelt voorbij zien lopen. Teennagels zijn niet hetzelfde als brokkelkaas, om maar wat te noemen. Je hebt het natuurlijk niet altijd voor het zeggen, maar aan voetkwalen is zeker wat te doen! 
Pedicure
Nette teennagels zijn van groot belang
Teennagels hebben de eerste prioriteit. Zorg ervoor dat je ze regelmatig knipt en vijlt. Lange nagels hebben een groter risico op (schimmel) infecties omdat er meer vuil onder blijft zitten. Voorkom gele nagels door ze te voeden met tea tree olie.

Gebruik, wanneer je je nagels gaat lakken, altijd een basecoat zodat gekleurde nagellak niet in de nagels trekt. Nagellakremover met aceton kan de nagels uitdrogen en een gelige gloed geven, kies liever een variant zonder aceton. Als je een schimmel te pakken hebt, kun je het beste naar de huisarts voor een schimmeldodende pillenkuur.

Scrubben
Schone voeten zijn belangrijk tijdens de zomermaanden. Omdat je open schoenen draagt worden de voeten eerder vies. Het beste kun je de voeten aan het einde van iedere dag schoonmaken met een borsteltje en zeepwater. Kost tijd, maar dan hoopt het vuil zich teminste niet op. Smeer de voeten na het wassen in met een verzachtende en voedende voetencrème. Sommige crèmes zorgen er zelfs voor dat eelt op de voeten geen kans krijgt.

Eelt verwijderen
De hielen en bal van de voet worden het meest belast, er staat de hele dag druk op. Hierdoor is de kans op eelt op deze plekken veel groter. Deze droge, dode huid kun je wegraspen met een eeltrasp. Doe dit na een voetenbadje als de huid zacht is. Er zijn ook peelings die de huid lekker zacht maken.

Nagelriemen
Met een speciaal schaartje knip jij de losse velletjes weg. Nagelriemen insmeren met een crème zorgt voor gezonde nagels.

Nagels lakken
Gebruik tijdens het lakken een tenenspreider. Zorg dat je als basis een basecoat aanbrengt (ivm verkleuring van de nagels) en hierna pas een gekleurde lak.

Epileren
Indien nodig pluk jij ook die paar haren van jouw grote teen, dit doe je super snel met een pincet.


Met deze tips krijgt iedereen zomervoeten! Soms duurt het wat langer, als je bijvoorbeeld kalknagels moet bestrijden. Begin daarom nu, dan ben je zo snel mogelijk klaar.

Lees ook deze beauty hacks voor warm weer!

Volg ons ook op Instagram!