Uitgelichte modezaken: Protagonist

Laat je vooral niet misleiden door de monochrome en gestroomlijnde verschijning van de Protagonist-collectie. Achter deze cleane en rustige kledinglijn verschuilt namelijk een complex proces. Het basic witte t-shirt en de zwarte pencilskirt zijn een samenstelling van een geraffineerde snit en luxe vindingen.

“We wanted to create something special but not trendy, smart but not out of reach, versatile and wearable” – Kate Wendelborn

Nadat ontwerpster Kate Wendelborn zelf de dertig passeerde ontdekte ze dat ze toe was aan volwassen, mooi gemaakte en verfijnde stuks. Ze wilt geen trendy look creëren waar vrouwen hun weg in moeten vinden. Protagonist wil haar weg vinden in wat voor de vrouw als individu werkt.

elin-kling.com

In 2013 maakte Wendelborn haar debuut met de lancering van een t-shirtlijn bij The Line. Een indrukwekkende loft in Soho – NYC, waar een buitengewone selectie van mode, kunst en interieur bij elkaar komen. Dit concept werd in hetzelfde jaar werd opgezet door haar tweelingzus Morgan Wendelborn & Vanessa Traina. Het concept voor de Protagonist-collectie is het creëren van sterke basistukken voor de vrouw waarbij de fundering van het leven een waardevol uitgangspunt is. Door al het frivole van je af te zetten creëer je een verfrissende en inspirerende kijk op het leven.

elle.com

De stuks kunnen gedragen worden door verschillende vrouwen op verschillende manieren, afhankelijk van hun persoonlijkheid en wat ze willen uitstralen. Klassieke vormen worden gecombineerd met overdrijving. Het kleurpalette is eenvoudig en esthetisch. Maar er zijn altijd elementen die verder gaan dan basics. Het doel is om een collectie neer te zetten die inspireert en je weg wijst op een subtiele, elegante en draagbare manier. De klant is altijd het uitgangspunt. Het gaat om haar karakter, haar leven en persoonlijkheid. Kate wilt haar inspireren en zich door haar laten inspireren.

eonline.com

Het woord ‘Protagonist’ staat voor meerdere persoonlijkheden en geeft daarmee toestemming tot eindeloze experimenten. Dubbelzinnigheid is de titel van de collectie. Dat bewijst zich niet alleen in de stukken maar ook in de aanpak van de ontwerpster. Ze werkt continu met een onafhankelijke houding en nieuwsgierigheid. “We love the process- and we believe this comes through in the garments.” De stoffen en silhouetten bevatten diepgang maar zijn subtiel geraffineerd. Dat zie je en dat voel je. Zien en voelen kan bij Moise in Haarlem. Op het net te vinden bij The Line, Net-a-Porter en Barneys. Laat je inspireren!

fashionista.com

Shopping

Wil je er ook zo stijlvol bij lopen (ja dat wil je), onze fashion editors hebben een paar mooie stuks uitgelicht.

www.cosstores.comgbWomenNewFront_seam_scuba_top32993034-37703318.1#c-22755Via

www.tamikerndepotvente.comproductceline-runway-trousersVia

www.net-a-porter.comnlenproduct604845Protagonistcutout-wool-turtleneck-sweaterVia

www.net-a-porter.comnlenproduct602221Totemenarbonne-twill-straight-leg-pantsVia

Moise-store.comVia

Lees ook: Uitgelichte modezaken – Michelangelo Antonioni‏