Uitgelichte modezaken: Grace Kelly

Ze was een Hollywood-ster die een prinses werd. Haar icy blonde charm maakte indruk op Prins Reinier van Monaco op het Cannes Film Festival in 1955. Na elf films eindigde haar filmcarrière al op 26-jarige leeftijd, maar toch blijft ze een van de meest langdurige iconen aller tijden. We hebben het over de prachtige Grace Kelly.

Geboren in Philadelphia (1929), filmster, prinses, stijlicoon en moeder van twee dochters en een zoon. Ze had alles wat haar hartje begeerde, maar overleed helaas al op 52-jarige leeftijd aan een beroerte terwijl ze achter het stuur zat en haar auto in een ravijn terecht kwam. Deze tragedie gebeurde op dezelfde weg waar ze – in haar jonge jaren – een scène uit de Hitchcock-Film ‘To Catch a Thief’ opnam. Enkele jaren later bleek dat wellicht haar medepassagier Prinses Stephanie, zonder rijbewijs achter het stuur zat, die het ongeluk met lichte verwondingen overleefde.

1

Ondanks dat de Prinses van Monaco in 1982 al overleden was, zien we haar eindeloze gevoel voor stijl nog graag voorbijkomen en wordt deze stijl al tientallen jaren als inspiratie gebruikt voor vele modereportages.

Haar tijdloze uitstraling wordt gekenmerkt door een simpele, klassieke, elegante en nonchalante aanpak van kleden. Perfect gesneden capri broeken, crisp cotton shirts, de tortoise zonnebril, coltruitjes nipped in the waist, plús een uitgebreide collectie aan snoep gekleurde kasjmieren en zijden jassen vormden de basis van haar collectie. Haar coole blonde waves, de dramatische lipstick en het zwoele rokpakje is een op zichzelf staande look geworden.

hermes bag

Het belangrijkste bewijs dat deze dame een waar stijlicoon is, is de befaamde Hèrmes-tas die naar haar vernoemd is. Tijdens haar zwangerschap werd ze vaak gefotografeerd door de paparazzi, om haar buikje te verbergen droeg ze daar de hoekige tote bag voor. Het Franse modehuis was daar zo blij mee dat dat ze de tas als eerbetoon een nieuwe naam gaven. De ‘Kelly Bag’. Sindsdien werd het vernoemen van een tas naar een beroemdheid het kenmerk van Hermès.

Trends come and go, maar de klassiekers blijven altijd adembenemend en daar is Grace Kelly het perfecte voorbeeld van.

Schermafbeelding 2016-04-15 om 16.25.56

Jas Cos
Lichtblauw overhemd Cos
Culotte Anecdote
Kanten jurk Sandro
Top Roksanda
Rok Roksanda
Cateye Valentino
Oorbellen Kenneth Jay Lane
Schoenen Cos

Lees ook: Uitgelichte modezaken: Isabel Marant