Recap: Amsterdam Fashion Week

De 23ste editie van de Amsterdam Fashion Week is weer tot een einde gebracht. Enfait was erbij en daarom blikken wij terug wat Nederland ook alweer te bieden heeft op modegebied.

MOAM Collective
De eerste show die wij bezochten was die van MOAM Collective. Een goed begin is het halve werk! Want wat we zagen was een indrukwekkende collectie geïnspireerd op de Renaissance. De locatie was ook niet gek: de Passage van het Rijksmuseum in Amsterdam. Front row zaten Inez van Lamsweerde & Vinoodh Matadin, Cécile Narinx en Claes Iversen in de warmte te genieten van 24 pronkstukken. Voor de collectie Re-Renaissance is gebruik gemaakt van eigen gemaakte stoffen in samenwerking met het Textielmuseum in Tilburg. Beter kan het eigenlijk niet meer worden en dan moet de Fashion Week officieel nog beginnen!
Moam show

Lees ook: Martijn Nekoui over Moam 2.0

Aziz Bekkaoui
Donderdag 9 juli trapt ontwerper Aziz Bekkaoui de Fashion Week af met zijn collectie United Origins. In de collectie zien we veel bekende symbolen, kleuren, lijnen en vlakken die we dagelijks tegenkomen. Met de Britse Union Jack in combinatie met goud en contrasterende materialen laat hij nieuwe en oude werelden samenkomen.

modeweken

Noir Near Future
Bregje Cox reflecteert met haar collectie ‘Fantasies of anxiety’ op angstgevoelens die men kan hebben tijdens een creatief proces. Je ziet dit goed terug in haar collectie, maar bang worden wij hier niet van. Sterker nog, wij zouden best zo’n kekke zwart witte jurk willen dragen.
Noir Near Future

Oilily
Meisjes die in de jaren ’80 en ’90 met Oilily zijn grootgebracht, zijn nu volwassen vrouwen. Niet gek dat de show de naam ‘Little girls grow up’ heeft. Want op het podium zagen wij geen kleurrijke kindercollectie maar een stijlvolle, op en top vrouwelijke damescollectie. De show werd uitgeluid door Anne-Fay – vocaliste van Tropical base act Cookachoo. Een spetterend optreden doorspekt met een flinke dosis avontuur.
Oilily show

Dit is slechts een greep uit de modeshows want ook belangrijke namen zoals Spijkers en Spijkers, Tony Cohen en Dorhout Mees deden dit jaar mee.

Beeldmateriaal: TEAM PETER STIGTER
florine en annemarie
enfait team
Volg ons ook Instagram!