Probeer dit: een ademhalingsoefening in 2 minuten

Voel jij je gespannen deze week? Logisch! Na de hectische maanden van afgelopen tijd loop jij nu op je werk achter de feiten aan. Dus kun je wel wat ontspanning voor lichaam én geest gebruiken. Deze nuttige ademhalingsoefening helpt je daarbij!

Vooral vrouwen lopen regelmatig op hun tenen, al hun energie wordt opgezogen door anderen. We zijn van het soort dat graag pleased, vooral tijdens de feestdagen en in de weken daarna. Want me time zat er even niet in toen je die kalkoen aan het vullen was en weer terug op de werkvloer heb je ook honderdenéén dingen te doen. Gelukkig is er een korte oefening die ervoor zorgt dat de spanning wat minder wordt.

Lees ook: dit kun je allemaal met een avocado pit doen.

Gebruik een timer en zorg dat deze om het uur afgaat. Wanneer het belletje rinkelt, neem jij twee minuten de tijd om door je buik te ademen. Door je buik ademen? Ja leg je hand op je onderbuik en adem diep in (door je neus) en uit (door je mond), zo diep dat je je buik op en neer voelt bewegen.

Deze ademhalingsoefening zorgt ervoor dat je even niet in je hoofd ‘leeft’, maar dat je je aandacht voor een kort moment naar je lichaam brengt. Alleen al het feit dat je met jouw lichaam bezig bent en jouw aandacht uit het hoofd verplaatst naar je ademhaling, zorgt ervoor dat je je bewust wordt van jouw bestaan in het ‘hier en nu’. Het leven gaat toch wel door en daarvoor hoeven we niet alles onder controle te houden. Na een paar herhalingen voel je vanzelf dat je lichaam en je geest zich relaxen.

Wat gebeurt er eigenlijk met je lichaam als je zenuwachtig bent?