Oktober is de meest spirituele maand van het jaar

Oktober is de meest spirituele maand van het jaar. Dit maakt oktober een mooie maand om wensen te manifesteren en dromen na te jagen maar ook om patronen los te laten. In oktober is de sluier tussen de fysieke en spirit world dunner dan anders, je staat hierdoor meer in contact met gidsen uit de geestenwereld. In Nederland kijken de meeste mensen daar toch nuchter tegenaan maar in andere culturen wordt de spirituele maand groots gevierd. Denk aan ‘Dia de Los Muertos’ de dag van de doden in Mexico.

Er is meer dan de fysieke wereld en datgene wat we daadwerkelijk zien. Oktober is de maand om stil te staan bij het onzichtbare, bij onze verbeelding, bij mysterie en geesten. Energieën zijn voelbaarder dan ooit en de maand oktober wordt afgesloten met, hoe kan het ook anders, Halloween.

Je hoeft niet perse spiritueel te zijn om stil te staan bij de energie van oktober.  Het draait vaak om meer dan contact maken met geesten of salie branden in huis. Spiritualiteit is een ruim begrip. Van het stilstaan bij dierbaren die er niet meer zijn en rouwen tot dromen manifesteren of nieuwe intenties maken, het hoort er allemaal bij.

 

Oktober is de maand van loslaten en opnieuw beginnen

Herinneringen zijn mooi maar er zijn ook dingen in het leven die je júíst los moet laten. De herfst is de perfecte periode voor loslaten. De bomen laten bladeren los, mensen laten emotioneel los wat niet langer nuttig is.  Hiervoor is het belangrijk om je gevoelens niet te onderdrukken. Om iets los te kunnen laten moet je het eerst tot op het bot voelen. Dit zorgt er meteen voor dat mensen loslaten niet altijd fijn vinden. Terwijl loslaten ruimte schept voor nieuwe ervaringen, kansen en ideeën. Probeer daarom mee te gaan in de natuurlijke flow van de herfst! Loslaten is een proces en hoeft niet van de een op de andere dag te gebeuren. Bedenk je wie of wat je los wil laten en werk daar naar toe. Het kan zijn dat je geen verbinding meer voelt met bepaalde personen of dat je je werk echt niet meer leuk vindt. Om zulke bepalende en vaak belangrijke factoren los te laten, is moed nodig. Wat helpt is de gedachten dat er alleen maar iets nieuws op je pad komt als je lef hebt om het oude achter je te laten. Nieuwe vrienden, een nieuw baan of misschien zelfs wel een nieuwe relatie beginnen met het afpellen van je oude patronen.