Hoe implementeer jij de natuur in jouw interieur?

Voel jij je soms opgesloten in jouw appartement zonder tuin noch balkon? Zorg dan dat er groen in huis komt. Zelfs als je ook nog eens over kleine ramen beschikt, geeft dit een buitengevoel!

Hangplanten
Natuurlijk had je hier zelf ook al aan gedacht. Hangplanten zijn terug van weggeweest en het liefst zien we wilde woekerende exemplaren. Zorg dat ze onderdeel worden van jouw interieur.


Bomen en grote planten in huis
Het is niet mogelijk om een heuse boom midden in de kamer te planten. Maar een boom of grote plant in een pot kan best. Ga naar een goed tuincentrum en vraag welke exemplaren geschikt zijn binnenshuis. De mooiste gaat met jou mee naar huis.

Bloemen
Je moet ze regelmatig verversen, maar wij kunnen niet zonder. Een grote bos prachtige bloemen in huis is altijd goed. Het hoeft niet per se duur te zijn, als je de aanbiedingen op de markt scoort. Dan heb je ook iedere week weer wat anders. Geen tijd om steeds een nieuwe bos te halen? Je kunt zelfs een abonnement nemen op verse bloemen. Dat doe je bij Bloomon!

Bloemen- en plantenprints
Helemaal hip én helemaal groen. Tegenwoordig is het niet zo moeilijk om behang met tropische bladeren of een tapijt met wilde bloemen te scoren. De motieven geven meteen een buitengevoel zonder dat er echt levende natuur in huis is.

Maak de ramen groter
Dit is natuurlijk niet altijd mogelijk. Als jij kleine ramen hebt, kun je deze niet een slag groter maken. Wat kan dan wel? Het is altijd mogelijk om te spelen met gordijnen, de vensterbank en verf. Witte verf doet het beter dan een donkere tint en houd je ramen zoveel mogelijk vrij (lees: zet er geen meubels voor etc.). Kies vooral niet voor zware gordijnen, neem liever een wit rolgordijn.

Lees ook: 5 kamerplanten die je moet kennen.

Maak optimaal gebruik van iedere zonnestraal
Haal alles uit de trukendoos om zoveel mogelijk licht te creëren. Plaats spiegels en reflecterende voorwerpen tegenover het raam. En zoals we al zeiden, houd de ramen vrij!

Schilderijen en posters
Vroeger hingen de stillevens van landschappen nog bij jouw grootouders in de woonkamer. Nu haal je ze als de wiedeweerga zelf in huis. Overweldigende landschappen, weidse uitzichten en levendige kleuren. Dat willen we!

Volg Enfait ook op Instagram!