Heb jij een bucket list? Deze ideeën kunnen er nog wel bij!

Zoals de Dalai Lama ooit zei: “Iedereen wordt ouder, dat is een natuurlijk proces. Tijd gaat voorbij, dat kunnen we niet stoppen. Wat we wel kunnen doen is onze tijd optimaal benutten.” En dat doen we vaak niet. Over het algemeen zijn mensen erg goed in uitstellen en we denken vaak ‘dat komt wel’. Opeens besef je je dan dat dingen niet vanzelf komen, dat de tijd voorbij is gevlogen en nothing happend. Maak daarom een bucket list met jouw prioriteiten

Want voor je het weet, vergeet je te leven en dromen na te jagen. Schrijf daarom nú op wat jij in dit leven nog wil doen. Wij hebben alvast enkele tips:

1. Word eigen baas
Als jij er stiekem van droomt om te heersen over jouw eigen imperium, ga dan eens na of je deze droom kunt waarmaken. Het vergt bloed, zweet en tranen maar uiteindelijk is ’t het allemaal waard. Doe wel iets waar je goed in bent én doe het met passie. Alleen dan kun je de sprong wagen.

2. Schrijf een verhaal
boeken
Schrijven is net als therapie. Het helpt je het verleden een plek te geven en je ziet alles in een nieuw perspectief. Kort, lang, fictie of non-fictie alles mag. Pak die pen en begin!

3. Ga naar IJsland
IJsland is beeldschoon! In Reykjavik is het prima toeven om vervolgens het land in te trekken richting de Geisers, Blue Lagoon en de gletsjers. Het landschap lijkt niet van deze wereld, zo mooi.

4. Breng een bezoek aan Salar de Uyuni

hemel
Dit is niet de hemel maar Salar de Uyuni. Deze zoutvlakte in Bolivia is de op een na grootste van de wereld en magisch om te zien. Als het regent wordt de zoutvlakte een grote spiegel waarin de lucht weerkaatst.

5. Verhuis naar het buitenland
Programma’s zoals ‘Ik vertrek’ schetsen een minder romantisch beeld van stellen die de biezen pakken en in het buitenland gaan wonen. Toch kan het bevrijdend zijn om naar het buitenland te vertrekken en daar een nieuw leven op te bouwen. Vertrek niet als een kip zonder kop en maak een plan. Ga je reizen? Werken? Of reis je de liefde achterna? Allemaal prima! Uiteindelijk vergeet je nooit jouw roots en keer je wellicht snel weer terug. Maar deze kun je afstrepen.

Zo houd je de banden met het thuisfront sterk!

6. Road trip door Amerika
Vrouw in auto Een klassieker, met een Mustang door California reizen en daarbij Death Valley niet overslaan.

7. Skinny dippen
Niets is zo bevrijdend als zwemmen in je blootje. Natuurlijk kan dit op het naaktstrand of in de sauna, maar het is fijner in de zee of in een afgelegen meer.

8. Zoenen of zwemmen in de regen
Wij krijgen rillingen als we aan regen denken maar toch is dezelfde regen stukken minder erg als je er in zwemt of zoent.

9. Creëer iets van jezelf
Ben jij enigszins creatief? Ga dan aan de slag en vereeuwig je talent met een schilderij, boek, modecollectie of foto. Zo zal men jou nooit vergeten.

10. Koop die schoenen (of tas!)
prada pump
Eerlijk is eerlijk, al die mooie designerpumps én tassen zijn niet voor iedere portemonnee. Gun jezelf tenminste één exemplaar dat je voor eeuwig zult koesteren.

 

Misschien wel deze comfortabele én stijlvolle pump?

11. Vrijwilligerswerk

Het kan zoveel voldoening geven om iets voor een andere te doen, zonder daar iets voor terug te krijgen. Ga aan de slag voor een goed doel of voor een persoon die jou hulp goed kan gebruiken.

12. Ontmoet degene die jij het meest bewondert
Iedereen laat zich inspireren door bekende of minder bekende personen. Trek de stoute schoenen aan en geef toe dat je opkijkt tegen iemand. Laat dit weten aan de persoon in kwestie. Je maakt jouw grote voorbeeld trots! Voorbeelden kunnen jou op hun beurt weer inspireren.

13. Leer een vreemde taal
Een nieuwe taal leren is niet alleen handig maar ook nog eens heel erg leuk! Je verrijkt je vocabulaire en ondertussen leer je veel over een andere cultuur, ontmoet je nieuwe mensen én moet je wel een bezoek brengen aan het land van de taal.

Lees ook: dit is waarom je een vreemde taal moet leren.

14. Ga reizen met een vriendin
Zodat jullie, als jullie later groot zijn, samen terug kunnen blikken op the best time of your lives!

15. Neem een walk-in closet
Misschien heb je niet eens zoveel kleren, maar een walk-in closet is een must! Tover die extra kamer om tot je eigen kledingkast.

16. Vlieg in een helikopter over New York
Het liefste op het nummer ‘New York’ van Alicia Keys, met je beste vriendin of lover.
new york

17. Pluk verse bloemen
En niet bij iemand in de tuin!

18. Dans op tafel
Op blote voeten of mét je allermooiste pumps.

Volg Enfait ook op Instagram!