Vlieg jij uit? Zo houd je de banden met het thuisfront sterk

Waar mensen vroeger hun hele leven steevast op één plek opbouwden, vliegen we tegenwoordig van hot naar her. Het is vrij eenvoudig om de boel bij elkaar te pakken en naar Verweggistan te vertrekken. We volgen onze dromen en soms kun je die alleen elders waarmaken en kies je daarom voor een studie, baan, relatie of zelfs een avontuur in het buitenland.

We zijn minder gehecht aan de plek waar we zijn opgegroeid en hebben meer kansen dan voorheen enerzijds. Dit brengt anderzijds ook moeilijkheden met zich mee. Want hoe ga jij belangrijke relaties met familie en vrienden, die jij je leven lang al kent, onderhouden? Afscheid nemen van jouw geboorteplaats is een ding, maar die waardevolle mensen, die geef je niet zomaar op.

Zo wordt afscheid nemen van het thuisfront minder zwaar:

Hé, het ligt niet aan jullie
Afscheid nemen betekent niet dat er iets mis is met relaties die je hebt opgebouwd. Toch zullen deze hoe dan ook veranderen. Of je het nu wil of niet. Het is beter om deze verandering te erkennen. Praat erover. Hierdoor weet je beter wat je van elkaar kunt verwachten en hoe de toekomst er uit zal gaan zien. Misschien plannen jullie al een weekend samen? En nee, jullie zullen elkaar niet dagelijks spreken, dat is nu eenmaal de realiteit.

Laat loze beloftes achterwege
Je hebt er namelijk niks aan. Als jij aan iemand belooft dat je iedere dag gaat bellen en het vervolgens af laat weten zal de persoon in kwestie gekwetst zijn. Spreek niks af, dan is ieder contact moment een cadeautje! Het is ook geen slecht idee om alvast de agenda te trekken voor een weekend samen. Boek dan ook meteen de tickets, is dat ook weer geregeld.

Spreek je gevoelens uit
Zelf weet je maar al te goed wat je vrienden en familie voor jou betekenen, maar weten ze dit zelf ook? Deel je gevoelens met lieve mensen om je heen en laat ze weten hoe blij je met ze bent.

Vier jullie band!
Het fijne contact met familie of vrienden is niet vanzelfsprekend. Sterker nog, bijzondere relaties moet je vieren! Gewoon omdat jullie ontelbare momenten samen waardevol zijn. Vertrek niet in stilte maar geef een afscheidsfeest voor iedereen die je gaat missen.

Hef het glas
Proost met iedereen die je lief is. Blik terug op het verleden, deel jullie herinneringen en spreek vol of over de toekomst samen. Want hopelijk blijven jullie paden elkaar kruisen! Want ook al zie je elkaar straks minder vaak, als jullie elkaar zien is alles weer als vanouds.

Volg Enfait ook op Instagram!