Ook geen idee waar je je handen op foto’s moet laten? Wij lossen dit probleem voor je op!

Je wilt niets liever dan perfect op alle foto’s staan en daar doe je dan ook alle moeite van de wereld voor. Als er dan eindelijk, na een boel missers, een perfecte foto is gemaakt (denk aan goed licht, een mooie achtergrond en natuurlijk je gezicht dat er goed op staat) kom je tot een vreselijke ontdekking; je handen, wat staan die er stijf en onnatuurlijk op! En nu je eenmaal weet hoe vreemd je handen er op die ene foto uitzien, hoe moeten ze er dan wel niet op alle andere foto’s uitzien?

Lees ook: Deze yogareeks kun je dus mooi vanuit je bed doen

Het vinden van de juiste handpose lijkt misschien enorm lastig, maar wees niet bang; ook hier bieden wij jou de helpende hand. Dankzij deze handige voorbeelden en tips zullen jouw handen er in elk geval nooit meer raar uitzien op foto’s.

Maak een hoek van 90 graden met één arm


Afbeelding via

Wanneer je één arm aan de voorkant van je taille of langs je lichaam laat rusten, creëer je een natuurlijke houding. De andere arm kun je omhoog in de richting van je gezicht brengen (zoals op de afbeelding te zien is) of langs je lichaam laten hangen. Let er bij deze pose wel op dat je je schouders niet gaat aanspannen.

Doe alsof je met je nagels aan het friemelen bent

Afbeelding via

Het klinkt misschien raar, maar deze houding werkt heel goed voor foto’s! Breng je handen richting je navel (of gesp als je een riem draagt) en begin aan je nagels te friemelen alsof er nagellak opzit dat je eraf wilt krabben.

Stop je handen losjes in je broekzakken

Afbeelding via

Met deze houding kom je zelfverzekerd over, mits je je schouders niet naar voren laat hangen.

Plaats één hand op je heup

Afbeelding via

Ook met deze houding sta jij zelfverzekerd op de foto. Het fijne aan deze houding is dat je er eigenlijk altijd goed mee op de foto staat. Wel is het belangrijk om je arm (die je niet in je heup plaatst) niet té strak/stijfjes langs je lichaam laat hangen, anders zie je er heel onnatuurlijk uit. Zorg ervoor dat je ontspannen staat en je schouders naar beneden hangen, dan ben jij verzekerd van een prachtige foto!

Laat je armen soepel langs je lichaam hangen

Afbeelding via

Deze pose is ideaal voor mensen die zich niet comfortabel voelen bij een pose waarbij je bijvoorbeeld één hand op je heup plaatst. Om deze pose er succesvol uit te laten zien op foto’s is het belangrijk om goed rechtop te staan, je armen losjes langs je taille te laten hangen en je ellebogen en/of schouders iets naar achter te trekken. Een klein detail: als de deze pose op de juiste manier uitvoert, lijk je langer én slanker op de camera.

Houd je met één hand je tas (hengsel van je schoudertas) vast

tas

Afbeelding via

Wanneer je ervoor kiest om je tas bij je pose te betrekken, kun je je tas bijvoorbeeld losjes aan het hengsel vasthouden (schoudertas) of (zoals op de afbeelding te zien is) in de hand. Ook kun je met de andere hand een andere pose aannemen of je hand/arm losjes langs je lichaam laten hangen.

Houd een kop koffie (of een glas wijn) in je hand vast

Afbeelding via

Wanneer je écht niet weet waar je je handen op foto’s moet laten, zorg dan dat je iets hebt om op de foto vast je houden (bijvoorbeeld een kop koffie, glas wijn of je smartphone).

Lees ook: Paddington en Butler zijn de meest fotogenieke huisdieren ooit