Dit zijn de winnaars van de Design Award & Competition in 2017

De Design Award & Competition is een broedplaats voor creativiteit. Een plek waar innovatievelingen van over de hele wereld hun werk laten zien. Voor de jury is het een hele klus, een top idee kiezen uit meer dan 1200 inzendingen. De ideeën zijn namelijk stuk voor stuk geniaal. Het draait allemaal om ontwerp, duurzaamheid, efficiëntie en gebruiksvriendelijkheid. Je krijgt niet zomaar de eerste prijs, alleen de crème de la crème onder de designers keert met veren in de reet huiswaarts.

frietsjes
Zie hier: een vervanging voor je frietbakje (of zakje) waar altijd een dikke dot ketchup op drijft. De bovenste frietjes zijn rijkelijk verdeeld met het sausje, terwijl er onder in het bakje droge meuk overblijft. Met deze verpakking is dit probleem opgelost.
Image credits: Dong Jiang
honinggraat
honinggraat
Deze honinggraattextuur met honing kan doormiddel van vouwen een schaakbord worden. Het is een duurzaam idee want op deze manier voorkom je verspilling van verpakkingsmateriaal. Ik weet niet of het ook echt werkt maar het ziet er zeker beeldig uit.
Image credits: Lu Zhao, Jian Zhang
pasta
Deze pasta verpakkingen heb je wellicht eerder voorbij zien komen. Het internet was in de ban van Maria macaroni en Sylvia Spaghetti, ofwel: de pasta wordt in deze verpakkingen een weelderige haardos. Hoe verzin je het? Het ontwerp staat voor de kwaliteit en natuurlijkheid van de pasta en uiteraard wil het oog ook wat.
Image credits: Nikita Konkin

reisbeha
reisbeha
En wat denk je van deze reisbeha? Eerlijk: dit had je zelf kunnen bedenken. Zeker als je in je eentje bent wezen backpacken, heb je als vrouw regelmatig kostbaarheden in je beha gestopt. Deze beha biedt ruimte voor je paspoort, USB stick, briefgeld en andere kostbaarheden.
Image credits: Dr Annie Holden en Brenda Barnett
stoel
stoel
Oké, nog eentje dan: een kinder én volwassenenstoel. Een best wel kek exemplaar. Kinderen groeien zo snel dat de aangeschafte kinderstoel binnen no time weer bij het grof vuil kunt zetten. Zunt! Daarom werd deze stoel de wereld ingeroepen.
Image credits: Yong Zhang,Ya-nan Shi