Dit zijn de highlights van TEFAF 2024 (inclusief culinair hoogtepunt met Ruinart)

Liefhebbers van kunst zijn een dezer dagen vast te vinden op TEFAF. Van 9 tot 14 maart is deze iconische beurs dé plek waar de internationale kunstwereld zich verzamelt. Niet zo gek, want alle grote namen, inclusief bekende en (nog) onbekende vrouwelijke kunstenaars, tonen hun werk. En wij delen daarom graag de highlights van deze week inclusief een kunstig diner met Ruinart.

Van talks tot smaakmakers, het aanbod is groot.

Wall of Ladies

Er is dit jaar een speciale vrouwenwand gecreëerd door Bijl-van Urk, een specialist in oude meesters. Het werk van Michaelina Wautier, Rachel Ruysch, Catharina Knibbergen en Margareta de Heer, relatief onbekend, vormen samen de Wall of Ladies die een bezoek waard is.

TEFAF proef je met Ruinart bij Chateau Neercanne

Kunst heeft alles te maken met smaak en daarom is er ook op culinair niveau aan alle fijnproevers gedacht. Chef Raymond Remmen presenteert van 13 maart tot eind maart bij Chateau Neercanne een menu, waarbij lokale ingrediënten worden omgetoverd tot delicate en smaakvolle kunstwerken.

Tefaf ruinart

Dit menu, ontworpen voor TEFAF met Ruinart champagnes in gedachten, omvat gerechten als zoals zachtgekookte schelvis en kalfslende. Deze samenwerking komt voort uit het werk wat Ruinart tijdens de TEFAF in Maastricht presenteert, namelijk het werk van kunstenaar Thijs Biersteker geïnspireerd op het thema ‘conversations with nature’.

Ruinart lanceert Conversations with Nature met Thijs Biersteker

Hierover gesproken: Voor het eerst brengt Ruinart, officiële partner van TEFAF, met Carte Blanche zes verschillende kunstenaars samen voor diverse dialogen met de natuur. Het werk van de Nederlandse kunstenaar Thijs Biersteker wordt onthuld tijdens TEFAF Maastricht. In zowel de wereld van kunst als wijn bestaat een elegante verbinding tussen het visuele en het zintuiglijke. Om deze verbinding te verduidelijken, werkt ‘s werelds oudste champagnehuis Ruinart jaarlijks samen met een collectief van getalenteerde kunstenaars.

Rob Smeets Gallery

Rob Smeets Gallery heeft dit jaar tal van bijzondere werken om te laten zien. Deze schilderijen en beeldhouwwerken van vooruitstrevende, sterke vrouwen zijn afkomstig van vrouwelijke kunstenaars uit de 16e, 17e en 18e eeuw.

Auguste Rodin – Le Penseur (The Thinker)

Bowman Sculpture heeft een van de meest iconische beelden uit de kunstgeschiedenis, Le Penseur van Auguste Rodin meegenomen. Wat ons betreft een niet te missen stand (709) op de gigantische beurs.

TEFAF is van 9 t/m 14 maart geopend en voor iedereen met een kaartje toegankelijk

Lees ook: lunch met Caroline de Maigret in Parijs