Een lange ringvinger wijst op een top job

Wist jij dat de lengte van jouw vingers je carrière kunnen voorspellen? Zo hebben vrouwen met een wijsvinger die korter is dan haar ringvinger meer kans op dezelfde carrière als een man. Denk hierbij aan banen in de avontuur en leidinggevende functies.
vinger ratio Is jouw wijsvinger langer dan je ringvinger? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk een vrouwelijkere carrière en werk je bijvoorbeeld als lerares, in de zorg of doe je iets creatiefs. Een lange wijsvinger wijst ook op meer empathie en over het algemeen ben je zachtaardiger.

En dit zuigen we niet uit onze duim! Het heeft alles te maken met je vinger ‘2D:4D ratio’. Dit ‘2D:4D’ ratio is weer gerelateerd aan de hoeveelheid testosteron waar een ongeboren baby mee te maken krijgt. Degene met een kort 2D:4D ratio hebben minder met testosteron te maken gehad dan degene met een langer 2D:4D ratio. Volgens hoofdonderzoeker professor John Nye beschikken vrouwen met een lange ringvinger over meer zelfvertrouwen, assertiviteit en nemen ze eerder risico’s. Herkenbaar?

Wat? Je kunt dus perfect je haar krullen met bubbeltjes plastic!

Die lange ringvinger wijst trouwens niet alleen op positieve dingen. Een studie van de universiteit van Oxford heeft namelijk aangetoond dat mensen met een ringvinger langer dan de wijsvinger een stuk minder betrouwbaar zijn. Mensen met een ringvinger en wijsvinger van dezelfde lengte, zijn stukken betrouwbaarder. Houd die vingers in de gaten!