Zo laat je zelf je Qi energie weer stromen

In de traditionele Chinese geneeskunde, wordt je gezondheid bepaald door Qi energie. Wanneer de Qi stroomt, voel je je lekker. Als Qi niet vrij kan stromen (blokkades) in het lichaam, dan uit zich dat vroeg of laat in fysieke klachten. Blokkades van Qi ontstaan bijvoorbeeld door stress, traumatische ervaringen en ongezonde gewoontes. Je kunt je voorstellen dat bijna iedereen wel eens met blokkades te maken krijgt. Doormiddel van Acupunctuur of Acupressuur worden blokkades verholpen en op deze manier het lichaam weer in balans gebracht.

Meestal wordt dit gedaan door specialisten in traditionele Chinese geneeskunde maar je lichaam heeft ook een zelfhelend vermogen. In sommige gevallen is het mogelijk om blokkades op te heffen door zelf acupunctuurpunten (acupressuur) te masseren.

Beter slapen
Wanneer je moeite hebt met slapen, kun je je slaap bevorderen door K1 te masseren. Dit is een drukpunt op de onderkant van je voet, dichtbij de bal van je voet. Je kunt dit punt met je duimen stevig masseren voor meer ontspanning en minder angst.

Misselijkheid of stress
In het middel van je pols vind je HC6. Het masseren van dit drukpunt met zachte cirkelvormige bewegingen vermindert misselijkheid en stress.
Hoofd en nek klachten

Hoofdpijn en nekklachten
De kaakspier is een sterke spier en door stress kan deze aardig verstijven. Dit veroorzaakt weer hoofd en nekklachten. Soms ervaren mensen zelfs pijn in de holten, oren en mond. Masseer je kaak daarom regelmatig om klachten te voorkomen.

Leer het eenvoudig zelf
Wil je precies weten waar de drukpunten zitten? Er zijn veel boeken die je meer inzicht geven.
Dit boek voor beginners is een mooie manier om zelf aan de slag te gaan.
accupressuur

Je koopt dit boek hier.

Lees ook: gespannen kaken, hier komt het door en dit doe je eraan