Deze jonge vrouw (je raadt nooit hoe oud ze is) heeft haar rimpels omarmt

Laat me raden. Jij dacht, net als wij, dat deze vrouw de vijftig al een tijdje is gepasseerd. Als je naar haar huid kijkt dan kan het niet anders, toch? Maar wat als wij je vertellen dat deze dame pas zesentwintig jaar oud is? Zou jij het geloven?

Even voorstellen, dit is Sara Geurts. Een zesentwintig (!) jarige uit Amerika lijdt aan een zeldzame huidziekte genaamd Dermatosparaxis Ehlers-Danlos Syndrome, beter bekend als EDS. Haar ziekte zorgt voor een afwijking in het collageen, met als gevolg dat haar lichaam (te) vroeg begint met verouderen.

Inmiddels heeft ze haar lichaam volledig weten te omarmen. Maar dat is vroeger wel eens anders geweest. Ze legt uit dat sommige mensen niet om weten te gaan met iemand die uniek en anders is. In plaats van dit te omarmen, kunnen ze niet anders dan hier met negativiteit op reageren. Haar advies: Screw them.

Volgens Sara is het belangrijk om je imperfecties te omarmen. Ze vertellen een verhaal, jouw verhaal. Dat is niets om je voor te schamen. Plus, iedereen heeft zijn of haar eigen imperfecties! Het is dan ook de missie van het model om deze boodschap over te dragen aan andere mannen en vrouwen in de wereld.

Sara Geurts volgen? Dat kan hier.

Lees ook: Een oordeel is zo geveld, denk eerst na