Dit zijn de beste vitamines en supplementen als je spaart voor lange haren

Als je haar maar goed zit. Niet iedereen heeft van zichzelf prachtige lange haren. Sommige mensen hebben eerder een pluk stro en ook dan doe je er alles aan om een knappe coupe te creëren. Al helpen die föhn en andere hete hulpmiddelen daar niet aan mee… de volgende voedingsstoffen, vitamines en supplementen gelukkig wél!

Vitamine D
Vitamine D3 remt niet alleen haaruitval, het stimuleert zelfs haargroei! Nooit gemerkt dat je haar in de zomer sneller groeit? Dat komt omdat we meer vitamine D uit de zon halen, maar wees gerust: ook in een vet visje, vlees, granen of in eieren zit vitamine D.

Ijzer
Om haargroei te stimuleren moet je voldoende ijzer binnenkrijgen. IJzer is een belangrijk onderdeel van de rode bloedcellen die zuurstof door het lichaam transporteren, ook naar de hoofdhuid. Je haalt ijzer uit vlees, spinazie noten en gedroogd fruit. Eet niet teveel want ijzerstapeling kan juist vermoeidheid, minder zin in seks en buikpijn veroorzaken.

Vitamine B complex
Vooral vitamine B6 en vitamine B12 stimuleren de haargroei. Net als ijzer is vitamine B6 belangrijk voor de vorming van rode bloedcellen. Het zit in groene bladgroenten, citrusvruchten, avocado en kip om maar wat te noemen.

Biotine
Biotine, of B8 zit in noten en met name in hazelnoten en amandelen. Het herstelt het volume van het haar en kan zelfs voorkomen dat je grijs wordt! Het is onmisbaar voor gezonde haren omdat het de vorming van keratine stimuleert.

Vitamine C
Is goed voor alles dus ook voor je haar. Het helpt je om ijzer in het lichaam op te nemen en zorgt voor de opbouw van collageen in de hoofdhuid rondom de haarwortels. Kiwi’s, aardbeien, tomaten, citrusvruchten en rode pepers zijn rijk aan vitamine C maar een extra tabletje kan geen kwaad.

Proteïnes
Proteïne is een van de belangrijkste bouwstoffen voor het haar. Het zit in vlees, vis, eieren, bonen, linzen en melk. Er bestaan proteïnemaskers maar je kunt ook zelf een masker van eieren maken. Stinkt wel.

Lees ook: PFFF… Zo versla je de zomerhitte.