PFFF… Zo versla je de zomerhitte

Het is ook nóóit goed: het regent, het is koud of je zweet je kapot. Dat laatste is ook niet prettig, zeker niet als je niet aan het zwembad ligt maar gewoon op kantoor zit. Nare luchtjes, zweetplekken en hoofdpijn zijn bijverschijnselen van het mooie weer, en zo heb je er het minste last van:

Verbrand niet
Jaja, we weten het wel: Zonnebrandcrème smeren is regel nummer een als je de zon in gaat. Vooral als de zon krachtig schijnt, is het verstandig om voor een hogere factor te kiezen. Denk aan SPF 30 of SPF 50 voor de beste bescherming. Houd je hoofd koel en draag een hoed of pet, op deze manier verbrand je ook niet op je hoofdhuid, waardoor je gaat vervellen en opeens allemaal schilfers in je haren hebt.

Pas op met wat je uit de kast trekt
Zwart absorbeert hitte, in grijs zijn zweetplekken duidelijk zichtbaar dus wit is de beste optie. Het is licht en reflecteert, over licht gesproken: draag luchtige en zwierige stoffen die losjes om het lichaam vallen. Losse weefsel zijn perfecte keuzes want kleding moet ademen, lucht doorlaten. Vooral linnen is licht, ademend en vaak de koelste optie.

Open schoenen
Door blote voeten in je schoenen raak je de hitte in je lijf eerder kwijt.

Dit moet je bij de hand hebben
Water. Veel water… want je wilt niet uitdrogen. Als je te weinig drinkt heb je meer kans op hoofdpijn, vermoeidheid en een droge huid. Willen we niet! Verder kan een ventilator voor verkoeling zorgen. Er bestaan tegenwoordig hele knappe exemplaren waarvan het briesje meer dan welkom is. Ook natte doekjes zijn ideaal! Je kunt ze namelijk ALTIJD gebruiken. Plakkerige vingers? Vies beeldscherm? Zwetende oksels? Daar zijn precies die natte doekjes voor… En die oksels kun je maar beter met deo insprayen, want je gaat het nodig hebben.

Lees ook: Is yoga wel zo glamourous?