5 x zo leer je naar je hart luisteren

Soms is er een boek die precies past bij je levensfase. Dat heb ik met Retreat Yourself, een lifestyle boek van Willemien van Egmond. Willemien organiseert al een aantal jaar retreats op Ibiza en kreeg enorm veel energie van alle positieve reacties van de deelnemers. Deze energie wil ze met meer mensen delen en zo ontstond het boek Retreat Yourself. Een van de hoofdstukken die mij enorm aanspreekt is: retreat your heart.

Zelf ben ik de laatste maanden op zoek naar wat er in mijn hart leeft. Ik probeer altijd mijn dromen werkelijkheid te laten worden en ga daarom actief op ontdekkingstocht naar wat er diep in mijn hart leeft. Soms confronterend, ook voor mijn omgeving, maar ik zou niet anders meer willen. Het voelen van mezelf is leidend geworden in mijn leven. Ik wil iedereen aansporen om te leven vanuit passie en niet vanuit angst. Willemien deelt dit verlangen en in haar boek staat een stappenplan die je kan helpen met het ontdekken wat bij jou past.

1. Ontdek wie je bent
Pak een groot vel en schrijf steekwoorden op die bij jou passen. Termen waar je aan kunt denken zijn: organiseren, creatief, koken, ontdekken, zingen en ondernemen. Wat zegt je intuïtie?

2. Ontdek je passie
Een goede vraag om na te gaan waar je passie ligt is: doe je wat je doet voor jezelf en je eigen geluk of om aan de verwachtingen van iemand anders te voldoen? Waarvan gaat je bloed sneller stromen en krijg je een glimlach op je gezicht? Luister naar je hart en vertrouw op wat je hart je ingeeft.

paulo coelho

3. Zet je dromen op papier, maak ze zichtbaar
Ga actief aan de slag! Maak een lijst met alle concrete stappen die je moet zetten om dichter bij je doel te komen. Schrijf je in voor een cursus of opleiding, maak afspraken met mensen die je kunnen helpen, lees boeken. Stap voor stap kom je dichterbij je doel wat je voor ogen hebt.

4. Visualiseer!
Maak een visionboard: neem een groot stuk karton en plak hierop plaatjes en teksten die bij jouw doel passen. Hang dit bord ergens waar je het vaak ziet. Door het vision board te integreren in je interieur, integreer je het ook al in je leven. Wat je aandacht geeft, groeit!

5. Laat je niet ontmoedigen
Wanneer je eenmaal bent begonnen bent aan het verwezenlijken van je droom of passie, zul je altijd weerstand vanuit je omgeving krijgen. Laat je daardoor niet ontmoedigen en probeer dicht bij jezelf te blijven. Blijf geloven in jezelf en in je doel en passie!

Yoga heeft mij geholpen te leren luisteren naar mijn hart. Om je kennis te laten maken met de effecten van yoga organiseer ik samen met Asha op 27 november om 19.00 uur een workshop en retreat rondom het thema: dichtbij jezelf blijven. Wil je graag deelnemen aan 1 van deze activiteiten? Mail dan naar enfait@madpacmedia.nl (én houd het artikel van morgen in de gaten, want ook daar staat alle informatie in!).

Yeahhh! We mogen ook 3 exemplaren van Retreat Yourself weggeven! Hoe maak je kans op dit te gekke boek? Like Enfait op Facebook (mocht je dat nog niet gedaan hebben!), post een bericht waarin je laat weten welke vriendin wel wat extra liefde kan gebruiken.

Lifestyle tips van een Yogi: Enfait praat met yogadocente Asha.