Lifestyle tips van een Yogi: Enfait praat met yogadocente Asha

Ik beken: ik ben een voyeur. Mijn lievelingsrubrieken in tijdschriften zijn diegene waar ik een kijkje krijg in het leven/huis/sportregime/portemonnee van een (meestal) knappe vrouw. Asha (geeft o.a. les bij Delight Yoga) is zo’n mooie, ambitieuze en shiny vrouw. Daarom vroeg ik haar: wat zijn jouw lifestyle tips voor een fijn en gezond leven? LET OP: je kunt ook een yoga workshop volgen samen met Asha. Hoe? Lees snel verder! 

Sta wat eerder op zodat je tijd voor jezelf hebt voordat je werkdag begint
“Meestal sta ik vroeg op en begin met een yoga en meditatie sessie. Daarna douch en ontbijt ik. Als ik tijd over heb leg ik tarotkaarten of schrijf ik in mijn dagboek.”

Ontbijt volgens het seizoen
“Ik eet volgens het seizoen: als het koud is verwen ik mijn lijf met (havermout)pap, bij warm weer houd ik mijn ontbijt licht en drink ik een smoothie.”

Lees ook: Dé key-ingredients voor een perfecte hormoonbalans.

Maak een avond voor jezelf vrij
“Als ik niet lekker in mijn vel zit, plan ik een avond vrij in mijn agenda. Even tijd voor mezelf. Op zo’n avond ontspan ik in yin-yogahoudingen en probeer erachter te komen wat er achter dat nare gevoel zit. Ik probeer het niet weg te stoppen, maar juist toe te laten.”

Stop met hormonale anticonceptie
“Om mijn hormonen te stabiliseren ben ik gestopt met de pil. Ik had last van pukkels en voelde mij niet in balans. Pas nu, na een hele tijd gestopt te zijn, heb ik het idee dat mijn hormoonhuishouding zich aan het stabiliseren is en voel ik mij beter dan ooit.”

Zoek verdieping in het dagelijks leven
“Hoe meer je weet over jezelf en het leven, hoe minder je eigenlijk weet. Klinkt dat onlogisch? Ik realiseer me dat ik werk aan mijn ziel en zoek actief de verdieping in mijn dagelijkse leven.”

Lees ook: Bijhouden: een health dagboek voor je gezondheid.

Plan je maaltijden
“Als ik weet dat ik een hele dag van huis ben, houd ik hier rekening mee en neem ik lunch en avondeten mee. Zo eet ik altijd wat ik wil eten.”

Zorg voor structuur
“Hoe verschillend mijn dagen ook zijn, ik sta altijd op dezelfde tijd op en probeer tussen 22:00-23:00 uur in bed te liggen.”

Eet bewust
“Voordat ik ga eten denk ik aan wat er op mijn bord ligt. Wat ga ik in mijn mond stoppen? Waarmee voed ik mezelf? Geeft het mij goede energie? Tijdens het eten probeer ik niet met andere dingen bezig te zijn. In de zomer eet ik graag mijn salade op aan de gracht of in het park.”

Tot slot, onthoud: liefde is overal
“Soms moet je door bepaalde dingen heen om te weten dat het er altijd is. Neem de tijd om hier bij stil te staan, om te voelen wat je wilt en om te leven vanuit je hart*.”

*Hoe je dat doet vanuit je hart leven? Speciaal voor Enfait geeft Asha een exclusieve yoga workshop! De datum en tijd worden snel vastgelegd! Wil jij meedoen aan deze 2-uur durende workshop over hoe je hart te volgen en doelen bereiken? Stuur dan een mailtje naar enfait@madpacmedia.com!

Lees ook: Dit is waarom iedereen het over de nieuwste workout ‘Barre’ heeft.