5 tekenen dat soloreizen he-le-maal je ding is

Met de zomer voor de deur heeft iedereen opeens vakantieplannen. Ah, jij wilt ook wel weg, maar niet per se mét iemand. In je uppie vermaak jij je prima want de soloreiziger kent geen angst maar vrijheid. Ben jij het type om alleen op pad te gaan? Vast wel als je je hierin herkent:

1. Je neemt graag het voortouw
Je bent actief en weet wat je wilt. Als je alleen reist, vind je het niet erg om zelf alles uit te puzzelen want in the end eet je precies waar jij wilt, en slaap je ook in het door jou uitgekozen bedje. Er is niemand die zegt wat je wel of niet moet doen, je kiest zelf hoe jouw dag eruit ziet. Zin in een museum? Dan kan dat zomaar. Genoeg gehad van van een plek? Dan ga je er snel vandoor!

2. Je hebt “me-time” nodig
Niet alleen op reis maar altijd. Je hebt het gewoon nodig, want soms is jezelf opsluiten de enige optie om aan de wereld te ontsnappen. Er is immers al genoeg werkdruk en sociaal gedoe. Als jij alleen bent, heb je pas echt tijd om jouw hoofd leeg te maken, om te dromen en om ideeën te creëren. Jup! In je eentje op reis gaan is een goed plan, zo kun je jezelf nog beter ontplooien en leer je jezelf nog beter kennen.

Lees ook: 15 redenen waarom alleen reizen goed voor je is.

3. Je voelt je niet ongemakkelijk
Sommige types vinden het gênant om alleen te eten of om selfie na selfie te maken. Nu rest er nog één vraag: heb jij dit voor je soloreis over? Je leert er heel veel van, je bent namelijk écht op jezelf aangewezen. Dus ben jij toe aan real-time zelfontwikkeling en durf jij ook minder fijne situaties onder ogen te komen? Dan ben jij klaar voor een one man trip!

4. Je wilt je netwerk uitbreiden
Als je alleen op reis gaat ontmoet je eerder nieuwe mensen. Eitje. Toch? Waar je ook bent, in een hostel of bar, andere soloreizigers hebben zin om een praatje te maken. Dit is anders wanneer je met vrienden op pad bent. We zeggen er wel bij: je moet ervan houden! Je bent een mensenmens of je bent het niet. Alleen als je ervoor openstaat ga jij misschien naar huis met nieuwe vriendschappen.

5. Je gaat liever alleen dan helemaal niet
Samen op vakantie is makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Ten eerste: je moet beiden tijd en geld hebben, punt twee: je moet ook nog eens dezelfde dingen interessant vinden. Dat kan best een gepuzzel zijn, maar als je het liefste met vrienden en familie bent, heb je dat er heus wel voor over. Alleen wat als je zoveel mogelijk van de wereld wilt zien, en nog zoveel nieuwe dingen wilt ontdekken? Dan kun je net zo goed in je eentje gaan!

7 tips voor vrouwelijke soloreizigers.