Levi: magische reisbestemming in Fins Lapland

Fins Lapland is een bijna magische vakantiebestemming. Midden in dit winterwonderland ligt Levi, een betoverende bestemming die in de winter én de zomer garant staat voor onvergetelijke momenten.

Het hart van Fins Lapland

Levi is een van de bekendste skigebieden van Finland, gelegen in de gemeente Kittilä. In het gebied zijn uitstekende faciliteiten aanwezig voor wintersport, maar ook prachtige landschappen en een grote hoeveelheid activiteiten. In de winter is Levi een paradijs voor skiërs en snowboarders, terwijl de zomer uitnodigt tot wandelen, fietsen en het verkennen van de natuur.

Winterwonderland

In de winter verandert Levi in Finland in een sneeuwparadijs. Met meer dan 43 geprepareerde pistes en een groot netwerk van langlaufloipes is het een perfecte bestemming voor wintersport liefhebbers van alle niveaus. De omstandigheden zijn hier doorgaans veel beter dan in de Alpen doordat de sneeuwzekerheid hier hoger is en het minder druk is op de pistes. Wat je mag verwachten is daarom poedersneeuw, een heldere lucht en de kans om het Noorderlicht te zien.

Ben je op zoek naar iets anders dan skiën in Lapland? Dan biedt Levi ook ruim voldoende andere winteractiviteiten. Wat dacht je van een sneeuwscootersafari door de besneeuwde bossen, een huskysafari door de wildernis of een rendierslee die je terugvoert naar oude Lapse tradities? Daarnaast is ijsvissen een ideale manier om te genieten van de winterse rust.

Het Noorderlicht

Een van de grootste trekpleisters van Lapland is het Noorderlicht, Aurora Borealis. Deze natuurlijke lichtshow is een ervaring die je nooit meer zult vergeten. De beste reistijd om het Noorderlicht te kunnen zien is van eind september tot begin april, als de nachten langer en donker zijn.

Het is slim om op een Noorderlicht-excursie te gaan met een gids om de kans om het Noorderlicht te zien te vergroten. Moeder natuur blijft immers onvoorspelbaar en je hebt nooit een garantie om het daadwerkelijk te zien.

De zomer in Levi

Hoewel Levi vooral bekend is al een winterbestemming, is het ook in de zomer een heerlijke vakantiebestemming. De middernachtzon creëert een unieke atmosfeer, waarin je ook ’s nachts kunt genieten van de natuur. De groene heuvels en bossen nodige uit tot verschillende buitenactiviteiten, zoals wandelen, fietsen, vissen, watersport of een fatbike safari.

In de omgeving van Levi vind je een aantal nationale parken en ook meren. Hier vind je unieke diersoorten, maar dit biedt ook de mogelijkheid tot veel avontuurlijke activiteiten in de zomer. Perfect voor wie van een actieve vakantie houdt, zonder per se in de hitte van Zuid-Europa te zitten. In de zomer is het in Lapland doorgaans tussen de 20 en 25 graden.

Waarom Levi?

Levi is een bestemming waarbij natuurlijke schoonheid, avontuurlijke activiteiten en ook de traditionele cultuur van de Sami worden gecombineerd. Wanneer je ook gaat, Levi gaat je sowieso betoveren, zet het daarom zeker op je bucket list!

Een van de grote voordelen van Reizen naar Levi is bovendien dat het eenvoudig te bereiken is vanaf Nederland. Met directe vluchten van Schiphol naar Kittilä, op slechts 12 kilometer van het centrum, is het binnen enkele uren te bereiken. Ideaal dus voor een korte vakantie of een langer verblijft. Bij aankomst op de luchthaven reis je met een shuttlebus, taxi of huurauto naar je accommodatie.

In Finland is de beste werk-privé balans