Zo maak je een ommezwaai in je leven

Sommige mensen hebben regelmatig behoefte aan iets nieuws en dat is iets wat wij alleen maar toejuichen. Ik ben zelf best vaak toe aan verandering, aan iets met meer diepgang. Iets waarvan ik denk: this is it. Aan de ene kant fijn, want zo blijf ik mezelf ontwikkelen, aan de andere kant ook onrustig. Maar een ding is zeker: als je iets wilt veranderen, moet je dat écht zelf doen.

Verandering is een grote uitdaging en daardoor haken veel mensen al snel af. Nog voordat er daadwerkelijk iets verandert. Zonde. Daarom een paar tips voor een zo soepel mogelijke ommezwaai.

Durf nieuwe keuzes te maken
Dit is het allerbelangrijkste! Als je niet uit je comfort zone durft te treden, heeft verandering weinig zin. Misschien ben je er nog niet aan toe? Maar als je vindt dat je leven saai en voorspelbaar is, begint het hoe dan ook te kriebelen. Ik had een hele fijne baan, maar miste de creativiteit op een gegeven moment zó erg. Dat was het moment waarop ik dacht: nu is het genoeg, om met dat roer.

Stap voor stap
Probeer niet teveel tegelijk te veranderen, één ding is al meer dan genoeg. Ik bedoel: een nieuwe baan, een nieuwe liefde en een nieuw huis tegelijkertijd? Dat is best heftig. Soms kán het niet anders, maar als de keuze er is, doe de dingen dan stap voor stap.

Je moet je focussen
Wat is je doel, en wat is je deadline? Schrijf dit op en verlies deze zaken nooit uit het oog.

Wees niet bang om het oude los te laten
Meestal ben je niet bang voor nieuwe dingen, maar ben je bang dat oude dingen verloren gaan. Alles wat je nu hebt geeft zekerheid en houvast. Laat dit maar eens los.

Hoe unplug je jezelf in deze tijd? Een spirituele sabbatical.

Angst is een slechte raadgever
Niemand leeft vrij van angsten. Logisch. We zijn bang om niet goed genoeg te zijn, bang om te falen en bang dat anderen ons niet leuk genoeg vinden. Vooral als je iets nieuws gaat doen, komen deze angsten om de hoek kijken. Angsten gaat nooit helemaal weg, dus merk ze op maar laat je er niet door leiden.

Stop met realistisch zijn
De realiteit is namelijk niet het beste wat je kan overkomen. Oké, het is een puntje om bij stil te staan, maar jouw dromen staan nóóit gelijk aan de realiteit. Juist als je jouw dromen wilt volgen, staat de realiteit in de weg. Mensen komen met goedbedoelde adviezen zoals: “Joh, daar valt geen droog brood mee te verdienen, je heb nu toch een goed salaris?” of “Wat jij wilt, bestaat allang.” Ja dus? Wie zegt dat jij het niet beter gaat doen? Als je het niet probeert, weet je het nooit.

Visualiseer wat je wilt bereiken
Als je iets heel graag wilt, dan krijg je het. Tenminste, als we de kracht van het manifesteren geloven. En daar geloof ik in, zo zijn de meeste van mijn dromen uitgekomen. Niet meteen, maar dat mag je ook nooit verwachten. Dromers zijn beter in staat om te manifesteren, ze zitten in hun hoofd al waar ze willen zijn en hebben een duidelijk doel voor ogen. Willen we iets aantrekken in ons leven? Dan moeten we energetisch resoneren met dat wat we willen bereiken.

WHUT? Het geheim van rust en geluk zit ‘m niet in mediteren.