Emily Ratajkowski vindt meningen van mensen over haar als vrijgezelle moeder verschrikkelijk

Emily Ratajkowski. Ik botste ooit tegen haar op in de toiletten van LE CLUB 55, een klassieker in Saint Tropez. Ik was daar met mijn man en dochtertje van toen nog geen jaar. Tijdens de lunch moest de luier verschoond worden en dat stond ik dus te doen toen Emily mij aansprak en een helpende hand aanbood.

Ik had eerst niet door dat het supermodel mijn luiertas voor mij vasthield, we keuvelde wat over baby’s (want zij was ook net moeder) en pas toen we samen de toiletten uitliepen en iedereen met haar op de foto wilde, dacht ik ooohhh. Spuit elf. I know, maar moeders weten vast dat je in de heat of the moment allang blij bent dat iemand even iets vast kan houden.

Het model, actrice, bestsellerauteur en mode-icoon is dus ook gewoon een heel lief mens. En een vrijgezelle moeder. Dat laatste vindt ze soms best lastig in combinatie met haar bekendheid. Want dat mensen haar graag volgen, dat is logisch. Als je zo beroemd bent, dan sta je nou eenmaal vaak in the picture. Maar dat mensen een oordeel hebben over haar als vrijgezelle moeder, is ingewikkelder.

Emily Ratajkowski is kwetsbaar als vrijgezelle moeder

Alhoewel Emily met mij uitgebreid deelde hoe erg ze haar zoontje soms mist als ze op reis is, maar hoe blij ze ook kan zijn om even ‘weg’ te zijn, spreekt ze liever niet met de media over het moederschap. Aan Glamour vertelt ze dat het moederschap haar kwetsbaar maakt. Zeker na de scheiding met Sebastian Bear-McClard kreeg ze een hoop commentaar als single-mom.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emily Ratajkowski (@emrata)

Anoniem tongzoenen

Want naast moeder, ben je natuurlijk ook gewoon opeens vrijgezel. En dan wil je daten of ongegeneerd tongzoenen met een lekker ding. Zo ook Emily, die na een tongzoen met Harry Styles en een date met Stéphane Bak de gevolgen letterlijk in de rechtbank op haar bordje kreeg.

“Als het om de voogdij van je kind gaat, ziet het er niet goed uit voor een vrijgezelle moeder die date,” deelt ze met Glamour.

Meer me-time voor moeders

Je kind gaat voor alles en daarom is ze terughoudend als het om haar liefdesleven gaat. Terwijl ze het feitelijk schrijnend vindt dat je als vrouw geen ‘eigen leven’ mag hebben als je een moeder bent. Mensen hebben een vooroordeel en plaatsen moeders in een hokje. Zo krijgt ze veel commentaar als ze naar een feestje gaat. ‘Wat doe je hier als je een kind hebt?’ vragen mensen haar. Terwijl je natuurlijk gewoon je kind op bed kan leggen, een oppas regelt en even tijd voor jezelf vrij maakt. Dat is hartstikke normaal. Iedereen heeft me-time nodig. Júíst moeders.