Dit zegt je profielfoto op social media over je persoonlijkheid

Potverdorie wat ziet iedereen er knap uit op z’n profielfoto. Of niet.. het is maar net hoe je jezelf in the picture zet. Sommige mensen willen gewoon ‘normaal’ op de foto, andere mensen halen alles uit de kast om een goede eerste indruk te maken. Er zijn types die kiezen voor een lieflijke profielfoto of types die laten zien dat ze open staan voor nieuwe ervaringen. Dan zijn er nog extraverte, gewetensvolle en neurotische types.

Neurotische types
Hebben moeite met het verbergen van negatieve emoties. Ze zien zichzelf niet graag op de foto en hebben daarom een foto van een huisdier of ander voorwerp gekozen. Als ze al een persoonlijke profielfoto hebben staan ze er vaak neutraal op omdat ze zich onzeker voelen. Deze types delen veel berichten van een ander, filmpjes, quotes, oproepen en hun eigen emoties: “Don’t judge my choices without understanding my reasons.

Gewetensvolle types
Zijn zelfbewust en gesteld op orde en netheid. Ze beschikken over een flinke dosis zelfdiscipline en staan vaak krachtig maar eenvoudig op een foto waar niks op aan te merken is. Met een perfect gekapt kapsel kijken ze je doordringend aan. Gewetensvolle types lijken vaak ouder dan dat ze eigenlijk zijn en zien er intelligent en verzorgd uit.

Gezellige types
Maken kleurrijke foto’s waar ze altijd met een big smile opstaan. Ze stralen en daar word jij ook blij van. Foto’s maken ze voor de fun en daarom is de kwaliteit niet altijd even goed.

Extravagante types
Shinen op iedere foto en duckfacen er op los. De kwaliteit van de foto’s is slecht maar ze weten wel raad met filters en leuken zichzelf regelmatig op. De filtertjes zorgen ervoor dat ze jonger lijken dan dat ze eigenlijk zijn.

Avontuurlijke types
Staan open voor nieuwe ervaringen en zijn niet bang om op een gekke manier te poseren. Ze staan vaak met een object op de foto, denk aan een instrument of een iets wat met sporten te maken heeft. Het zijn avonturiers en hebben ook de camera ontdekt, de foto’s zijn esthetisch mooi en scherp.

Lees ook: Deze yogi had mentale problemen en vond rust in yoga.