Dit zeggen je vingernagels over jou

Kleine gewoontes zoals het knippen of vijlen van vingernagels zeggen meer over je persoonlijkheid dan je denkt. Zélfs de lengte van je vingers of de natuurlijke vorm van je vingernagels is typerend voor jouw unieke karakter. Een studie van het Universiteits ziekenhuis in Ibadan, Nigeria zegt het volgende over de vorm van je nagels in relatie met je persoonlijkheid. Met deze informatie is een nageldiagnose zo gesteld…

driehoekige nagels
Driehoekige nagels
Als de nagel smal begint en wijder eindigt, ben je over het algemeen onrustig en fijngevoelig. Is het andersom? Dus begint de nagel breed en eindigt deze smal? Dan ben je aardig, creatief, gevoelig en een pietje precies.

kort vierkant Brede nagels
Een nagel die breder is dan dat ‘ie lang is wordt geassocieerd met kleinzerigheid. Brede vierkante nagels staan aan de andere kant ook voor een eerlijk, geduldig, oprecht en open-minded persoon. Ze houden niet van poespas.

lange vingernagel
Lange rechthoekige vingernagels
Wijzen op een egoïstische en soms zelfs bekrompen persoonlijkheid. Aan de andere kant zijn mensen met deze vorm nagels ook nauwkeurig, fantasierijk en creatief. Ze voelen precies aan wat een ander voelt, dit kan soms vermoeiend zijn. Vandaar dat egoïsme in sommige situaties absoluut geen kwaad kan.

vierkant
Vierkante vingernagels
Zijn vierkant. Logisch. Mensen met vierkante vingernagels zijn ongeduldig en snel van begrip. Het zijn kritische en intelligente types die ook wel eens gierig zijn.

ronde vingernagels
Ovale of ronde nagels
Ze zeggen dat mensen met ovale nagels positief ingesteld en erg open-minded zijn. Het zijn creatieve, onafhankelijk types die snel leren. Een minpunt: ze nemen het niet zo nauw met regels.
ei vormig
Ei-vormige of amandelvormige nagels
Hebben net als mensen met lange rechthoekige nagels een levendige fantasie. Ze zijn vriendelijk en oprecht, bedachtzaam en beleefd. Ze zijn helaas wel stukken ongeduldiger…

 

Lees ook: Dit zegt de vorm van je wenkbrauwen over jou.