Wissel fictie verhalen af met non-fictie verhalen

Ein-de-lijk tijd om een boek te lezen? Kies dan voor een informatief, non-fictief exemplaar. We grijpen al gauw naar fictieve, romantische, meeslepende verhalen om bij weg te dromen. Maar het lezen van een non-fictie boek zorgt ook voor de nodige ontspanning en heeft nog veel meer voordelen:

Deze verhalen zijn namelijk herkenbaar
Non-fictie verteld verhalen van deze aarde. Het zou zomaar kunnen dat jij in een zelfde soort verhaal terecht komt. Mocht dat niet zo zijn dan leer je iets over de wereld om je heen. Over hoe andere mensen leven en wat dat met ze doet.

Je bekijkt de wereld door de ogen van een ander
Wie leest, leeft! Je hebt zelf misschien geen tijd of geld om in een helikopter over New York te vliegen, een weeshuis in India uit de grond te stampen of een wereldreis te maken. Maar er zijn mensen die dit wel doen en hun avonturen maar al te graag met je delen. Details steken ze niet onder stoelen of banken dus je komt echt alles te weten. Met een beetje inlevingsvermogen voelt het alsof je er zelf bij bent!

Zo herken je een creatieve persoonlijkheid.

Het gaat ergens over
En dat leest wel zo lekker. Soms heb je van die verhalen die helemaal nergens over gaan, en waar je dus de ballen niet van snapt. Al die namen van dwergen, tovenaars en andere fantasie figuren kun jij toch allemaal niet onthouden? En wie kon ook alweer welke truc? Halverwege het boek ben jij er helemaal klaar mee.

Het houdt je scherp
Je blijft op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, traint je hersenen en kunt je beter concentreren. Het lezen van een informatief goed boek triggert je brein.

Goed voor je vocabulaire
Lezen geeft je nieuwe inzichten en een nieuwe woordenschat. Het leert je perfecte zinsverbanden en verassende woorden toe te passen in het dagelijks leven. Kom jij even goed voor de dag met je correcte en scherpe taalgebruik.

Het is een manier van zelfreflectie
Wanneer je succesverhalen of mislukte verhalen van een ander leest vergelijk je deze met jezelf. We suggereren niet dat je jezelf constant met een ander moet vergelijken, maar je blijft zo wel kritisch. We kunnen leren van situaties waarin andere ons voorgingen. Fouten van een ander ga jij dus niet na doen, maar die ene move voor succes adopteer je wel. Quotes, studies en biografieën leren ons veel over het leven.

Volg ons op Instagram!