We did it: een ijsmasker à la Kate Moss

Als we Kate Moss moeten geloven is een ijsmasker de beste redemie tegen wallen en een pafferig gezicht. Ze zei ooit in een interview: “If I wake up looking tired and puffy, I fill a sink with ice and cucumber and submerge my face. It tightens everything and it makes you look and feel instantly awake.” En Kate Moss heeft deze truc niet van een vreemde, want in de autobiografische film over Joan Crawford, ‘Mommie Dearest’ zien we ook hoe ijs de huid weer laat stralen.

En dat willen wij, een stralende huid mét gezonde gloed. Baat het niet, dan schaadt het niet dus kom maar op met dat ijs. Hoe zat het ook alweer? In de wasbak moesten ze toch? Je kunt het beste een grote zak ijs bij de slijter kopen want met zelfgemaakte ijsblokjes kom je er niet. Maar wij hebben geen zak met ijs in huis en met ingevroren schijfjes komkommer kom je ook een heel eind. De komkommerschijfjes moeten minimaal een uur in de vriezer liggen, dan pas zijn ze écht koud.

Lees ook: je krijgt minder gif in je lijf als je drie dagen alleen maar natuurlijke make-up gebruikt.

komkommer Zo doe je het
Haal de komkommers uit de vriezer en laat ze 1 minuut ontdooien. Plaats de komkommers op je gezicht, vooral rondom je wallen. Het is zó koud dat het pijn doet, maar ach, wie mooi wil zijn moet pijn lijden. En ‘skin icing‘ doe je niet voor niks.

Want dit zijn de voordelen
Zoals we al zeiden: het werkt als een highlighter zonder dat er een kladje make-up aan te pas komt. Na een ijsmasker krijg je een gezonde gloed omdat de bloedcirculatie weer op gang komt. Bovendien wordt zwelling minder en verdwijnen roodheid en kleine ontstekingen die weer onzuiverheden kunnen veroorzaken. Omdat ijs de poriën sluit krijgen make-up en ander vuil geen kans om zich hierin op te hopen. Ijs voert vocht af en in combinatie met komkommers is het de perfecte remedie tegen wallen. Ideaal zeggen wij! Dus even doorbijten en je ziet er altijd fris uit…

Dit zijn dé beauty must-haves die mee op reis moeten.