Wil jij wattenschijfjes bannen? Een washand is dé uitkomst!

We schreven kort geleden een artikel over wattenschijfjes, over het feit dat we eigenlijk niet zonder kunnen maar liever ook niet mét willen. De watten die jij voor jouw gezicht gebruikt worden namelijk gebleekt met agressieve middelen. Slecht voor het milieu én voor je huid.

Niet getreurd! Er bestaan ook watten van 100% biologisch katoen, waarbij ze geen chemicaliën en bestrijdingsmiddelen hebben gebruikt. Deze watten zijn ook chloorvrij, eigenlijk een prima alternatief, maar het kan nóg beter.

De washand
Met een vriendin had ik het over ons ‘wattendilemma’. Ik wil liever geen watten gebruiken, maar gebruik wel dagelijks make-up. Deze moet er ’s avonds toch af, en daar had C. wel een oplossing voor: washandjes. Je koopt er een stuk of veertien, dan heb je er meer dan genoeg!

Kokosolie is de truc
Natuurlijk heb je aan een washand alleen niet genoeg. Daarom smeer ik mijn gezicht in met kokosolie, dit doe ik eigenlijk al jaren. Alleen haal ik de vette substantie nu niet weg met watten maar met mijn washand. Met een lauwwarme washand wordt je gezicht he-le-maal schoon. Gebruik een zijde om jouw make-up te verwijderen, en was je gezicht daarna met lauw water en de andere zijde van de washand.

Is dat alles?
Niet echt. Want toen ik vriendin F. vertelde over mijn nieuwe reinigingsritueel werd ik wéér met m’n neus op de feiten gedrukt. Als je écht goed voor jezelf maar vooral voor het milieu wilt zijn, kies dan voor een washand van ongebleekt biologisch katoen. En draai jij een wasje met ecologisch wasmiddel? Of krijg jouw washand toch een laagje chemicaliën door agressieve ingrediënten in het wasmiddel. Heel wat om over na te denken! Hoe ingewikkeld het ook mag zijn, als je ’t weet is het eigenlijk simpel.

Alternatieven voor vrouwelijke en hygiënische verzorging.