Voorkom verkoudheid en verbeter je geheugen met rozemarijn olie in de douche

Volgens de Modern Essentials, een handleiding in het gebruik van essentiële oliën, heeft rozemarijn een pijnstillende, antibacteriële en ontsmettende werking waarmee je infecties voorkomt. Het zorgt voor een energieboost en het helpt als je verkouden bent. Hoe? Heel simpel: druppel één of twee druppels rozemarijn olie op de vloer in de douche en je doet er al je voordeel mee!

Hoe zit dat dan met je geheugen? Het schijnt dat studenten uit het oude Griekenland takjes rozemarijn in hun haar staken tijdens het studeren voor examens. Onderzoekers hebben ontdekt dat de olie het geheugen écht verbetert en dat dit zou komen door de chemische verbinding 1,8-cineol. Proefpersonen moesten rozemarijn extract inhaleren en hierdoor werd het in de bloedbaan opgenomen. Dit had direct effect op het geheugen want het vermogen om herinneringen op te slaan in het geheugen werd met 60 tot 75 procent verhoogd!

Daarnaast helpt rozemarijn olie bij vervelende kuchjes, keelpijn en hoofdpijn. Masseer een of twee druppels op je keel of je slaap en je merkt al snel verschil. Het schijnt dat de olie zelfs helpt tegen vaginale infecties, test wel eerst even of je huid down there niet geïrriteerd raakt voordat het te laat is.

Homemade: lavendellimonade tegen stress, angst en hoofdpijn.