OMG van uitstellen val je dus af!

Onlangs plaatsen we een artikel dat mensen die uitstellen succesvoller blijken dan ooit. Nu blijkt uit dit onderzoek dat je van uitstel niet alleen succesvoller, maar ook slanker wordt! Whut? Zeg maar dag tegen de afval- en ‘puntenboekjes’, want alleen van uitstel krijg jij een wespentaille. 

Lees ook: Afvallen? Minder eten is veel belangrijker dan veel sporten

Nu kan ik mij voorstellen dat dit nieuwtje nogal rauw op je dak valt, aangezien je waarschijnlijk volop bezig bent met het volhouden van je ‘goede voornemens’. Anyway, wij worden té blij van dit bericht en vinden dan ook dat het de volle aandacht verdient – dus ook die van jou ja. Als we de onderzoekers moeten gevolgen is ‘uitstel’ het codewoord voor een slank lichaam. Niets jezelf dingen verbieden om te eten, maar jezelf beloven dat je dat overheerlijke taartje heus nog wel een keer mag proeven. Alleen niet op dit moment. That’s all.

Wanneer je – van jezelf – bepaalde dingen nooit meer mag eten, zal het verlangen naar de snacks erger worden en zul je er uiteindelijk meer van gaan eten. Dit is simpelweg te wijten aan het feit dat het menselijk verlangen wordt gesimuleerd, zodra iets ‘verboden’ is. We gaan even terug naar het overheerlijke taartje. Stel er wordt je zo’n stukje taart aangeboden terwijl je aan het lijnen bent, zeg dan gewoon tegen jezelf dat je het nú even niet mag eten, maar dat dat moment heus wel weer een keer komt. Hierbij is het wel belangrijk dat je het ‘latere moment’ niet exact vaststelt, anders wordt het verlangen weer extra gestimuleerd. Best wel complex dus. Daarnaast is het een feit dat wanneer je jezelf – na een lange tijd – wél een keer dat stukje taart gunt, je er extra van zult genieten en niet de behoefte hebt om er veel van te eten. En dat is wel zo fijn!

Hoewel dit onderzoek zich vooral op eten richtte, is de uitkomst ook op andere situaties toepasbaar. Denk aan roken, impulsief winkelen of het drinken van alcohol. Allemaal activiteiten waarbij je weerstand bieden. Onthoud één ding: verbieden helpt niet, uitstel wel. Bikinibody 2016? Makkie!

Lees ook: Dit gebeurt er met je lichaam als je twee bananen per dag eet