Dit gebeurt er met je lichaam als je twee bananen per dag eet!

Vergeet die appel! A banana a day will keep the doctor away. Mits je verder ook gezond leeft en voldoende groente en fruit eet. En er is een fruitsoort die met kop en schouders boven z’n soortgenoten uitsteekt: de bescheiden banaan. Want ja, bananen zijn goed voor je en je kunt er alle kanten mee op.


Een banaan om je tanden te bleken? Kan ook!

1. Bananen en depressieve gevoelens
In bananen zit een aminozuur (tryptofaan) dat de aanmaak van serotonine – een feelgood stofje in de hersenen -bevordert. Zodra je een banaan eet komt er meer serotonine vrij waardoor je je stukken beter voelt. Als je echt niet lekker in je vel ziet is een banaan natuurlijk niet de oplossing, maar het kan nooit kwaad!

2. Prima stoelgang
Verstopping of diarree? We weten allemaal dat we dan bananen moeten eten, maar hoe zit dat dan? In bananen zitten vezels zoals pectine. Hierdoor kun je dus opperbest naar het toilet. En gebakken banaan is nog beter = niet erg!

3. Bananen helpen een hoge bloeddruk te verlagen
Bananen bevatten veel kalium, een mineraal dat de bloeddruk helpt verlagen. In feite verwijdt kalium de bloedvaten. Nu heb je ongeveer 3500 mg kalium per dag nodig, een gemiddelde banaan bevat 378 mg. Dus tel maar uit. Om ervoor te zorgen dat je genoeg kalium binnen krijgt kunnen extra multivitamine ook geen kwaad.

4. Ze helpen om gewicht te verliezen
Klinkt onwaarschijnlijk. Hoe kan een zoet stuk fruit nu helpen met afvallen? Het antwoord is: vitamine B6. De combinatie van vitamine B6 en vezels zorgt er ook voor ervoor dat je minder kans hebt op diabetes type 2. En daarbij stillen de vezels ook nog eens de honger. Eet nooit téveel van iets, wij adviseren niet meer dan twee bananen per dag. Want dan gaan de fruitsuikers wél op de heupen zitten.

Perensap is de toverdrank die helpt tegen je kater!

5. Anti-kater bananen
Het kalium en de vitamine B6 in een banaan zijn de ultieme anti-kater combinatie. Maak een smoothie met banaan, amandelmelk, honing en een snuf kaneel en je voelt je stukken beter. Ook kalmeert een banaan de gevoelige maag.