Last van een seizoensallergie? Probeer deze natuurlijke redmiddelen

Het is weer zover, je wordt wakker en zodra je ogen opent merk je het: een seizoensallergie. Tranende ogen, onafgebroken niesbuien en jeuk! Jij hebt last van een allergie en dat is niet best. Je kunt deze reactie op pollen en grassen bestrijden met antihistaminica maar deze natuurlijke oplossingen zijn zeker het proberen waard. 

1. Verhoog je supplementen 
De dagelijkse dosis vitamine C, Kurkuma en Quercetin mag in de lift. Jouw lichaam heeft extra veel behoefte aan deze natuurlijke hulpmiddelen die het immuunsysteem ondersteunen.

2. Pepermuntthee
Prima om de dag te beginnen met een heerlijke kop pepermuntthee. Munt geeft verkoeling van binnenuit, het verzacht al jouw irritaties. Dus zorg ervoor dat jij gewapend met een bosje verse munt of muntthee de deur uit gaat, dan kom jij de dag wel door.

munt thee
Kusmi mint tea, €13 via Kusmi tea

3. Eet antioxidanten 
Eet antioxidantrijke voedingsmiddelen die de weerstand verhogen en de kans op infecties verkleinen. Deze voedingsmiddelen bevatten vaak ook kleine hoeveelheden antihistamine. Dus haast je naar de winkel voor avocado, hennepzaad, walnoten, omega 3, quinoa, tuinkers, artisjokken, aardbeien en venkel. Kruiden als geelwortel, gember, oregano, chili, zwarte komijn en venkel helpen ook een handje.

4. Bijenwax
Deze tip klinkt vreemd, maar werkt wel. Bestrijk de binnenzijde van je neusgaten met een beetje bijenwas. Doe dit liever thuis als niemand kijkt! Alle stof en pollen blijven door de bijenwas plakken in je neus voordat je deze inhaleert. Hoe je van de bijenwas in jouw neus afkomt? Geen idee! Het lijkt ons verstandig om voor jezelf een manier uit te vinden.

Lees ook: Zo maak je je lichaam klaar voor de zomer!

5. Probiotica
Probiotica is een een mix van goede bacteriën die jouw lichaam nodig heeft. Het zorgt voor een gezonde darmflora, waardoor mogelijk de rest van jouw lichaam het ook beter doet. Er is nog geen wetenschappelijk bewijs dat probiotica echt werken.

6. Pollen voor pollen
Klinkt gek? Luister dan goed: bijenpollen zijn rijk aan proteïnes, foliumzuren, aminozuren, en vitamines. Dit verkleint kans op griep en andere ziektes. Je hele immuunsysteem krijgt een flinke boost, waardoor je beter bestand bent tegen allergieën.

7. Pittig eten
Zorg voor de nodige spices en de luchtwegen gaan helemaal openstaan.

8. Quercetine
Veel verse groenten en fruit bevatten Quercetine. Als jij hier voldoende van eet of groene thee drinkt (daar zit het ook in!), zijn supplementen niet eens nodig. Het is bewezen dat Quercetine de negatieve gevolgen reduceert en het is ook goed voor je hart en bloedvaten. Ook versterkt Quercetine de werking van vitamine C waar we het al eerder over hadden. Maar het belangrijkste is: Quercetine heeft een histamine (de veroorzaker van allergische reacties) remmende werking. De aanmaak van histamine wordt door Quercetine onderdrukt of voorkomen.