Last van een droge huid? Hier komt het door en dit doe je eraan

Juist, een droge huid. Deze is per definitie ‘vochtarm’. Is dat bij jou ook het geval? Dan hebben wij een belangrijke tip: voorkomen is beter dan genezen. En we hebben een aantal hydraterende crèmes voor je uitgezocht.

Een vochtarme huid krijg je niet zomaar. Dus wil je dit voorkomen? Ga dan eerst na wat de oorzaken zijn. Zo kan het zijn dat je huid te veel vocht verdampt omdat je in een omgeving leeft of werkt met een lage luchtvochtigheid. In de zomer kan de zon of juist de airco een droge huid veroorzaken. Vooral Nederlandse zomers met fikse temperatuurverschillen zijn alles behalve goed. Als je dan ook nog eens verkeerde cosmetica gebruikt – droogt uit – en de huid grof behandeld ben je de pineut.

Het beste wat je kan doen voor een goede vochtbalans van de huid is zorgen voor een juiste luchtvochtigheid, niet pal in de zon gaan zitten of ergens waar de airco volle toeren draait. Ook aggresieve reinigingsmiddelen of úren badderen raden wij sterk af. Want nee, in het water zitten zorgt niet voor meer water in de huid. Crèmes daarentegen kunnen de vochtbalans wel herstellen. Hydraterende crèmes bevatten namelijk stofjes die vocht vasthouden.

Valmont Hydration Moisturizing Booster Euro 135,00 (20ml)
Hydrateren met Moisturizing booster
Deze vloeibare gel van Valmont bevat ingrediënten die het mogelijk maken om het watergehalte in de huid te verhogen. In de crème worden twee typen hyaluronzuur gecombineerd, met een enorm vochtvasthoudend vermogen. Gebruik de moisturizer voor de dagcrème en masseer deze met zachte bewegingen in de huid. Het beste resultaat heb je na een maand, maar al na een paar dagen merk je verschil: een zijdezachte en minder droge huid.
Valmont Hydration Moisturizing Booster, €135
a-3011-sos_recharge_cream-50-web-h441
Een van onze favorieten is deze intensieve vochtvasthoudende crème van Mádara. Dit exemplaar hydrateert, kalmeert en herstelt de vochtbalans en daarmee ook de jeugdige glans van de vochtarme en gestreste huid. Alle producten van Mádara zijn bovendien 100% natuurlijk, ecologisch en betaalbaar. Love it!
Mádara SOS Hydra Rechare cream, €33
skinfood
Nog zo’n natuurlijke favoriet is Skin Food van Weleda. Het is een heuse prijswinnaar in beauty-land en deze alles-in-één crème kun je gerust iedere dag gebruiken. Het dé ideale crème voor een vochtarme huid want het extract van het driekleurig viooltje heeft een vochtinbrengende en beschermende invloed op de huid. Niet zo gek dat veel celebs en visagisten dit goedje veelvuldig gebruiken.
Weleda Skin Food, €5,49

Lees ook: Krijg je rimpels van zelfbruiner?