Ik kreeg een voetreflexmassage en begon met voelen

Gevoel en verstand. Twee woorden die ik ken en begrijp. Toch leef ik, vaker dan ik zou willen, vanuit mijn hoofd en niet vanuit mijn hart. Anderhalf jaar geleden kwam ik, tijdens een detoxkuur, in aanraking met voetreflex. Merle, de lieve mevrouw die net mijn voeten had aangeraakt, vroeg mij na afloop een simpele vraag en ik begon keihard te huilen.

Het huilen bleek goed te zijn. Blijkbaar had ik nogal de gewoonte om alles vast te houden en op te potten. Op dit moment besefte ik dat ik het moeilijk vind om te voelen, dat ik er bang voor ben. Dit inzicht bleek allesbepalend want vanaf toen kon ik er niet meer omheen en moest ik wel met mezelf aan de slag.

Anderhalf jaar later is er nogal wat veranderd in mijn leven. Mijn lunchroom in Amsterdam Oost verkocht ik aan mijn partners en de relatie tussen de vader van mijn zoon en mij bleek anders in elkaar te steken dan ik altijd dacht. We groeiden niet langer met elkaar mee en maakten elkaar eerder verdrietig dan gelukkig. Het was tijd om los te laten en als een dolle aan mezelf te werken. Ik praatte, ik las en ik ontdekte. Maakte fouten om te leren. Besloot om weer te gaan studeren om door te geven wat ik weet en zo anderen help heel te worden.

Regelmatig ben ik bang en elke keer als ik denk dat ik er ben, blijkt dat helemaal niet zo te zijn. Ondertussen ben ik dankbaar. Intens dankbaar voor het leven. Elke dag werk ik aan het vertrouwen op mijn gevoel en probeer ik minder vanuit mijn hoofd te leven.

Als ik op de tafel lig bij Merle vergeet ik alles om mij heen en zink ik weg in een diepe rust. Ik kan en mag ontspannen. Voetreflex is een massage die via de voeten de balans in je lichaam herstelt. De zenuwbanen van alle organen, spieren en gewrichten eindigen in je voeten en geven de informatie door over hoe het met je lichaam gaat. Verder zorgt voetreflex voor een goede doorstroom van energie in je hele lichaam. Deze energiedoorstroming is de basis van een goede gezondheid. De behandeling duurt zo’n 50 minuten en na de massage checkt Merle mijn chakra’s. Ze drukt mij op het hart goed voor mezelf te zorgen. Mijn tweede en mijn hart chakra kunnen namelijk wel wat extra aandacht gebruiken. Alleen als ik zelf genoeg liefde heb, kan ik deze immers weggeven. Dankbaar voor deze herinnering en haar energie geef ik Merle een knuffel, neem afscheid en stap geheel tevreden de praktijk uit.

Benieuwd naar een voetreflexmassage? Check hier voor de website van Merle. Benieuwd naar mijn behandelingen? Hier vind je mijn website.