Skins Cosmetics verrast, verblijdt en ‘vergroent’ met newness

In een wereld waarin de nieuwste parfums, smeersels en sprays elkaar rap opvolgen, wordt het ons niet makkelijk gemaakt om door de bomen het bos nog te zien. Incoming… Skins Cosmetics! Dit charmante label heeft een neusje voor knap spul, vist ze er – na het nodige huiswerk – tussenuit en voegt ze aan hun never not expanding assortiment toe. Blijf zitten voor een serie aan nieuwe (veel duurzame) namen en rugnummers. O, er mag best geklapt worden!

Rudolph Care - Skins Cosmetics

Rudolph Care: goed voor jou, goed voor de planeet

We geven het toe: veel van wat uit Scandinavië komt, weet ons te boeien. Het verhaal van Rudolph Care doet er nog een schep bovenop. Dit duurzame Deense schoonheidsmerk is de beauty baby van Andrea Elisabeth Rudolph, voormalig journalist en liefhebber van het buitenleven. Sinds 2009 creëert ze al verantwoorde powerhouses van verzorgingsproducten op basis van… de açaibes uit het Braziliaanse regenwoud!

Andrea’s leven maakte een 180 graden looping, nadat ze door deel te nemen aan een onderzoek van Greenpeace ontdekte hoeveel schadelijke chemicaliën er in haar destijds zwangere body ronddwarrelden. Nonsense dat nog altijd in veel beautyproducten zit. Toen ze na een lange zoektocht niet vond wat ze zocht, heeft ze zelf de ondernemersschoenen aangetrokken en is ze op de açaibes beland. Want wat blijkt? Deze superbes heeft het in zich om elke huid in de meeste pure vorm te laten stralen. Vandaar dat het een glansrol in al haar producten heeft gekregen: van de Açai Facial Oil tot het peeling mask, de suncare en haarproducten (voor ouder en kind) – alles biologisch, parfumvrij en zoals Moeder Aarde het heeft bedoeld. Heel veel bonuspunten: Rudolf Care heeft zowel een B Corp-certificering en Nordic Swan Ecolabel. Dat smeert en sprayt extra goed!

Neem hier een kijkje voor het volledige Rudolf Care-assortiment

Fornasetti - Skins Cosmetics

Fornasetti Profumi maakt comeback

Al jaren is dit ‘art meets design’-merk met roots in Milaan één van onze topfavorieten in de categorie heerlijke huisgeuren. Nadat het iconische, internationaal geroemde merk een tijd niet in de (online) Skins-schappen lag, zijn ze terug van weggeweest. En dat is maar goed ook, want het Italiaanse merk hoort er simpelweg vanwege haar beeldschone verhaal en zeer verfijnde producten gewoon thuis. Wat decennia geleden met unieke kunstwerken en designobjecten begon, is jaren later verrijkt met een collectie exclusieve, tijdloze geuren voor op de huid en in huis: ‘Fornasetti Profumi’. Italiaans vakmanschap, traditie, magie, verwondering en kunst in optima forma! Van mediterrane kruiden en rijke houttonen tot warme vanille en Cubaans cederhout – Fornasetti herken je uit duizenden.

Fornasetti is binnenkort bij Skins verkrijgbaar

MANTLE skin & bodycare - Skins Cosmetics

MANTLE: baanbrekende skincare vol botanicals

En we blijven nog even in the Nordics hangen met het bijzondere MANTLE. Josefin Landgård en Stina Lönnkvis hebben na jarenlang onderzoek een lijn aan zuivere huidverzorgingsproducten met spierballen ontwikkeld. De dames willen het gesprek flippen dat je elk rimpeltje of andere vorm van aging zou moeten aanvechten. Volgens hen komen we uit een tijd, waarin we overdrijven met exfoliëren, smeren en maskeren. Mogen we juist niet heel blij zijn dát we ouder worden? Dit bracht hen op het idee om met leeftijdsonafhankelijke skincare (met CBD als een van hun paradepaardjes) te komen: calm balm, eye de-puffer, the ex (peeling), the pussy (intieme verzorging)… veel creatieve namen, veel effectieve producten.

Neem hier een kijkje voor het volledige MANTLE-assortiment

PANTOM!ME parfum - Skins Cosmetics

PANTOMIME: kunst van ’t parfumeren

Nieuw parfumhuis van Hollandse bodem, net zo nieuw bij Skins Cosmetics! Vorig jaar maakte PANTOMIME Parfum, een idee van creative director Jeroen Oude Sogtoen en parfumeur Fredrik Dalman, haar debuut met vijf zogenoemde ‘acts’. Vijf geuren die uit vaak nog onontdekte moleculaire geurnoten worden opgebouwd en je op culturele wereldreis nemen. Hogere wiskunde is het, waarmee op originele manier de meest bijzondere geuren worden gecreëerd. En de naam ‘PANTOMIME’? Dat is een hint naar de theatervorm, waarbij verhalen niet met woorden, maar met bewegingen worden verteld. Precies dat willen de founders voor mekaar boksen. Snap je gelijk waarom ze het vijf ‘acts’ noemen.

Neem hier een kijkje voor het volledige PANTOM!ME parfum-assortiment

Tobba parfum - Skins Cosmetics

Tobba: parfums als kunstwerken

O, wat ben je leuk! Beeld je een ambitieuze kunstenaar uit Hong Kong in die volledig zelf de kunst van het parfumeren eigen heeft gemaakt. In het Verre Oosten kennen ze namelijk geen parfumscholen, zoals we die uit o.a. Frankrijk kennen. Afijn, je bent jong en je wilt wat, en dus heeft Jasper Li z’n tanden in de uitdaging gezet. Om z’n neus te verfijnen, heeft hij uiteindelijk toch nog een opleiding tot parfumeur gevolgd. Met zijn label ‘Tobba’ wil hij ons laten ervaren dat kunst en geuren veel gemeen hebben; beiden zijn middelen van zelfexpressie. Geur bleek voor de voormalig kunstenaar dan ook het perfecte ‘canvas’ te zijn. Verwacht zes minimalistische creaties vol natuurlijke én moleculaire ingrediënten, waarmee alle de zintuigen aan hun trekken komen. Knap staaltje kunst!

Tobba is binnenkort bij Skins Cosmetics verkrijgbaar

Alûstre

Alûstre: diamonds are a girls best friend

Scandinavië is deze editie goed vertegenwoordigd, want ook Alûstre is born and raised in Denemarken. Het beautymerk is het resultaat van een zoektocht naar innovatie, want hoe val je in een wereld waar al zoveel is nog op? Samen met een team van mode- en luxe merkenexperts is Hans Hornemann Alûstre gestart: het merk dat schittert van schoonheid en… van diamanten. Waar ze in 2023 met een grootse nagellakcollectie zijn gestart (lees: unieke DiamondInfused™ technologie waarmee je nagels heel lang glimmen en glansen), zijn ze in no-time uitgegroeid tot een label met handverzorging, geuren en oog voor de planeet. We like it mucho!

Neem hier een kijkje voor het volledige Alûstre-assortiment

strangelove - Skins Cosmetics

strangelove: geuren die (nog) beter worden met de tijd

We jubelen van founders die radicaal het roer omgooien en een plons in de parfumwereld wagen. De Amerikaanse Elizabeth Gaynes ging er vol voor. Na een bezoek aan familie van een goede vriend op Borneo werd de toenmalige zakenvrouw in de financiële sector door de geur van puur oud (lees: houtige, complexe geur met zoete toets) gegrepen. Ze liet het niet bij een herinnering, maar verpakte het in een rijke parfumolie die ze als sample na afloop van haar TED Talk cadeau gaf. Niet veel later werd haar eigen label ‘strangelove’ (2013) geboren. The rest is history. Wat met de geur dead ofnight begon, is nu ruim een decennia later uitgegroeid tot een assortiment van vijf rijke, ‘one of a kind’-geuren. Elk extreem geconcentreerd, elk het resultaat van groen verkregen exclusieve ingrediënten, en elk een uitgesproken ‘sieraad’. Dit laatste hebben ze trouwens met hun potion pendant heel letterlijk genomen.

strangelove is binnenkort bij Skins Cosmetics verkrijgbaar

Officina Profumo-Farmaceutica

Santa Maria Novella: Italiaanse apothekerskunst 

Het rijtje van newness bij Skins Cosmetics sluiten we met een grand dame af: Officina Profumo-Farmaceutica di Santa Maria Novella. Het is ’s werelds alleroudste apothekersmerken uit het Italiaanse Florence. Al in 1221 legden gelovigen een kruiden- en bloementuin aan en sinds 1612 wordt dit biodynamisch geteelde natuurschoon op ambachtelijke wijze in parfums, skin-, body- en haircare verwerkt. De makers bleken een succesformule in handen te hebben, want nog altijd worden de nieuwerwetse producten van Officina Profumo-Farmaceutica volgens eeuwenoud receptuur gemaakt. Van Pot Pourri (een mix van Toscaanse bloemen, wortels en bladeren) tot een handgemaakte terracotta granaatappel-huisgeur, weelderige eau de colognes en verzorgende haarmaskers – anders nog iets?

Officina Profumo-Farmaceutica is binnenkort bij Skins Cosmetics verkrijgbaar