Is pindakaas ook net zo vies als een toilet?

Kort geleden kwam de baard in het nieuws als onhygiënisch ding op je gezicht. Volgens Amerikaans onderzoek zouden baarden soms evenveel bacteriën bevatten als een gemiddeld toilet. Poepbacteriën welteverstaan. Bij ons rees de vraag: hoeveel bacteriën zitten er dan in een pot pindakaas? Is dit ook te vergelijken met een toilet?

Misschien is het een vreemde vergelijking maar het is algemeen bekend dat er in jouw mond veel meer dan 100 miljoen bacteriën leven. Deze levende bacteriën zijn belangrijk voor een gezonde mondflora. Samen vormen ze een laag over je tanden, mond- en wangslijmvlies en beschermen daardoor de mond tegen ontstekingen.

Terug naar de pindakaas. Wij hebben geleerd dat je nooit uit de pot mag lepelen, want dan bederft het voedsel. Maar niet iedereen hecht hier veel waarde aan. Veel mensen gaan vooral lekker los op een pot pindakaas, vooral als niemand kijkt worden er potten leeg gelepeld. Zelfs bij mij op het werk staat zo’n exemplaar waar stiekem af en toe een lepel in en uit gaat.

Een hap pindakaas smaakt naar meer dus de lepel gaat eerst in jouw mond en dan terug in de pot, lekker double dippen. Bacteriën uit jouw mond houden ook wel van pindakaas en gaan zo gezellig mee de pot in. En niet alleen de bacteriën uit jouw mond, want wie weet lepelen collega’s, familie of huisgenoten ook wel uit jouw pot. Onze pindakaas gaat in ieder geval achter slot en grendel, daar komt geen lepel meer in!

hond en pindakaas

Scheer ook je benen met pindakaas!

Volg ons ook op Instagram